Korėjietiškos morkos – tobulos salotos, kurios dera prie absoliučiai visko ir yra labai lengvai pagaminamos. Šis užkandis papuoš bet kurį stalą.
Korėjietiškos morkos jau seniai pelnė kulinarijos pasaulio pripažinimą. Jos puikiai sujungia švelnų morkų minkštumą ir pikantišką skonį. Kulinarijos entuziastai jas renkasi dėl recepto paprastumo, lengvai prieinamų ingredientų ir greito gaminimo proceso.
Šios salotos tinka ne tik kasdieniam, bet ir šventiniam stalui, tiek vasarą, tiek žiemą. Receptas su čili pipirais yra ypač populiarus – būtent jis suteikia patiekalui išskirtinį skonį ir aromatą.
Sudedamosios dalys:
- Morkos – 1,5 kg
- Saulėgrąžų aliejus – 0,5 puodelio
- Druska – 1,5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus – 2 valgomieji šaukštai
- Malta kalendra – 1 valgomasis šaukštas
- Česnakai – 8 skiltelės
- Malta paprika – 1 valgomasis šaukštas
- Malti juodieji pipirai – 0,5 arbatinio šaukštelio
- Malti čili pipirai – 1/3 arbatinio šaukštelio
- Actas (9 %) – 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo procesas:
Korėjietiškų morkų gaminimas prasideda nuo to, kad morkas reikia nulupti ir sutarkuoti specialia korėjietiškoms morkoms skirta tarka. Tada morkas sumaišykite su cukrumi ir druska. Įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, suberkite prieskonius (kalendrą, papriką, juoduosius ir čili pipirus), gerai išmaišykite ir šiuo mišiniu užpilkite morkas. Supilkite actą ir viską kruopščiai išmaišykite, geriausia – rankomis.
Leiskite salotoms pastovėti apie valandą, kad skoniai susigertų. Po to paskirstykite užkandį į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.
Korėjietiškos morkos išsilaiko ilgai, o jų pagrindinis privalumas – net ir po kelių mėnesių skonis išlieka toks pat puikus. Tad dabar, kol tęsiasi morkų sezonas ir daržovės yra pigesnės, pats metas pradėti ruošti šias salotas!