Traškūs ir kvapnūs anyžiniai sausainiai – tai desertas, kurį lengva paruošti, tačiau jis žavi savo išvaizda ir skoniu.
Turinys
Anksčiau jokia šventė ar susibūrimas neapsieidavo be anyžinių sausainių ant stalo. Šie skanūs ir traškūs sausainiai skleidžia aromatą, juntamą iš tolo. Šiandien jie ne tokie populiarūs, tačiau vis dar puošia gausiai dekoruotus stalus.
Jų išskirtinė forma sukuriama sulenkiant sausainius ant siaurų stiklinių, kol jie dar karšti. Rezultatas – traškūs, šiek tiek trupantys sausainiai, kuriuos mėgstame patiekti su kava ar arbata.
Ingredientai
- 4 kiaušiniai
- Tiek miltų, kiek sveria kiaušiniai (be lukštų)
- Tiek cukraus, kiek sveria kiaušiniai (be lukštų)
- 1 pakelis vanilinio cukraus (nebūtina)
- Anyžių sėklos (pagal skonį)
Paruošimas
- Pasverkite kiaušinius be lukštų ir atidėkite tokį patį svorį miltų ir cukraus.
- Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, cukrų ir (jei naudojate) vanilinį cukrų, kol susidarys tiršta, šviesiai geltona masė, o cukrus visiškai ištirps.
- Palaipsniui berkite miltus, švelniai maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių.
- Paruoštą tešlą palaikykite kambario temperatūroje apie 15 minučių, kad miltai išbrinktų.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (su ventiliatoriumi ir apatiniu kaitinimu).
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir prieš kiekvieną naują kepimo partiją patepkite jį sviestu.
- Šaukštu ant kepimo popieriaus dėkite tešlos krūveles, palikdami tarpus tarp jų, ir kiekvieną sausainį pabarstykite anyžių sėklomis.
- Kepkite apie 4 minutes, kol kraštai šiek tiek patamsės.
- Atsargiai, kol sausainiai dar karšti, sulenkite juos ant siaurų stiklinių, kad įgautų norimą formą. Kai sausainiai sukietės, išimkite juos iš stiklinių ir atvėsinkite ant grotelių.
- Laikykite sausainius sandariame inde, kad jie išliktų traškūs.