Tešlai pagaminti prireiks tik 10 minučių. Dar 40 minučių kepsite kvapnų obuolių pyragą. Ingredientų bus minimaliai, tačiau galutinio pyrago skonis bus nuostabus.
Skanus obuolių pyragas su cinamonu ir vanile receptas
Jums reikės:
- 4 kiaušiniai
- 1 puodelis cukraus
- 1 puodelis miltų
- 0,25 arbatinio šaukštelio druskos
- 4 obuoliai
- 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių
- 1 šaukštas cinamono
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Puriam obuolių pyragui iškepti reikės 22 cm skersmens išimamos kepimo formos. Suglamžykite kepimo popierių rankose, kad jis suminkštėtų. Išklokite dugną ir šonus. Patepkite nedideliu gabalėliu sviesto.
Paruošimas:
Nulupkite obuolius. Išimkite šerdį ir sėklas. Supjaustykite vaisius griežinėliais. Apšlakstykite citrinos sultimis, kad griežinėliai nepatamsėtų. Dabar pradėkite gaminti tešlą.
Dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų, druską ir vanilės ekstraktą. Plakite mikseriu 5 minutes. Masė turi tapti puresnė ir padidėti apimtimi. Per sietelį persijokite miltus (kepimo milteliai nebuvo minėti ingredientuose, bet jei norite puresnio pyrago, galite pridėti 1 arbatinį šaukštelį). Suberkite cinamoną. Išmaišykite mikseriu. Tešla neturi būti per tiršta.
Kepimas:
Sudėkite obuolių griežinėlius į tešlą ir išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo formą. Išlyginkite viršų. Galite cinamono nedėti į tešlą, o pabarstyti pyrago viršų šiuo prieskoniu. Būtinai įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Obuolių pyrago kepimas užtruks mažiausiai 40 minučių. Priklausomai nuo jūsų orkaitės galimybių, gali užtrukti šiek tiek ilgiau. Kai pasirodys skani auksinė plutelė, pyragas bus iškepęs.
Išimkite iš orkaitės. Išverskite į lėkštę. Palaukite, kol obuolių pyragas atvės, ir pabarstykite jį cukraus pudra. Šis aromatas sužavės ne tik jūsų šeimą, bet ir kaimynus.