Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Aromatinga obuolių uogienė per 10 minučių: paprasta ir skani, o žiemai puikiai tinka saldiems pyragams

Obuolių uogienė
1 min. skaitymo

Obuolių uogienę verdu kiekvieną sezoną, nes man patinka, kad žiemą galiu atsukti stiklainėlį ir panaudoti turinį kvapniems saldiems pyragams ar kitiems gardumynams gaminti.

Be to, man labai skanu ant ką tik iškeptos duonos riekės užtepti kelis šaukštelius savo obuolių gardėsio. Tai sukuria ypatingą jaukumo ir šilumos pojūtį!

Gaminant obuolių uogienę, teikiu pirmenybę kietesnėms, bet saldžioms obuolių veislėms.

Ingredientai:

  • 2 kg obuolių
  • 1 kg cukraus
  • Peilio galiukas citrinos rūgšties

Gaminimo eiga:

  1. Obuolius nuplaunu, supjaustau mažais gabaliukais ir sudedu į gilų puodą.
  2. Užberiu cukrų, išmaišau ir palieku valandai pastovėti.
  3. Puodą uždedu ant viryklės, kaitinu iki užvirimo ir įdedu citrinos rūgštį. Verdu 10 minučių.
  4. Uogienę supilstau į sterilizuotus stiklainius ir užsuku dangteliais.

Štai ir viskas – tokia paprasta obuolių uogienės receptūra! Tik 10 minučių, o rezultatas – įspūdingas!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *