Cukinijos dažniausiai naudojamos troškiniams, salotoms, karštiems užkandžiams ir apkepams gaminti, tačiau yra ir originalesnis receptas.
Jei niekada nebandėte gaminti cukinijų uogienės, praleidžiate progą. Šis cukinijų desertas yra gardus, su šiek tiek saldumo. Niekada neatspėtumėte, kad jame yra cukinijų, nebent apie tai žinotumėte iš anksto.
Reikalingi ingredientai
- Cukinijos – 4 vidutinio dydžio vienetai
- Cukrus – 300 g
- Citrina – 1 vienetas
Uogienės gaminimo būdas
1 žingsnis – kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite cukinijas. Tada sutarkuokite jas smulkia tarka. Jei daržovės odelė kieta, pirmiausia ją pašalinkite. Tai ypač pasakytina apie dideles ir galbūt peraugusias daržoves. Mažų cukinijų odelę galima palikti, jei ji minkšta.
2 žingsnis – Nusausinkite skysčio perteklių nuo sutarkuotų cukinijų. Nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis ir supilkite į daržovių mišinį.
3 žingsnis – Cukinijų mišinį supilkite į puodą, suberkite cukrų ir užvirinkite. Užvirus mišiniui, virkite ant silpnos ugnies dar penkias minutes ir išjunkite ugnį. Nepamirškite retkarčiais pamaišyti.
4 žingsnis – Leiskite mišiniui visiškai atvėsti. Tada pakartokite virimo ir aušinimo procesą dar keturis kartus. Tai reiškia, kad cukinijų masę reikia užvirinti ir atvėsinti iš viso penkis kartus.
5 žingsnis – Kiekvieną kartą kaitinant ir atvėsinant, uogienė pamažu įgaus norimą tekstūrą. Po paskutinio kaitinimo uogienės aušinti nebereikia – gatavą karštą uogienę sudėkite į mažus sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais. Skanaus!