Kepimo soda kepiniuose naudinga ne tik kaip kildymo medžiaga. Jei naudosite šį produktą ruošdami mėsą, gausite tiesiog tobulą patiekalą. Sužinokite, ką ir kaip daryti.
Kodėl ruošiant mėsą reikia naudoti sodą?
Įprasta kepimo soda gali daryti stebuklus. Jei panaudosite ją mėsai paruošti, ji taps neįtikėtinai sultinga ir minkšta. Paklauskite savo močiučių – jos tikriausiai žino šį paprastą, bet labai veiksmingą triuką.
Nesvarbu, ką gaminsite – šašlykus, kepsnį ar troškinį – naudokite kepimo sodą, ir jūsų svečiai bei šeimyna valgys su netikėtu malonumu. Kada ir kaip naudoti kepimo sodą? Pirmiausia supjaustykite mėsą 1,5–2 cm storio gabalėliais.
Kaip teisingai naudoti sodą?
Pabarstykite mėsos gabalėlius kepimo soda, tolygiai paskirstydami ją per visą paviršių iš abiejų pusių. Įdėkite į šaldytuvą. Palikite taip 2 valandas. Galite palikti net per naktį – kepimo soda nesugadins jūsų kiaulienos ar jautienos – kaip tik priešingai.
Tada kruopščiai nuplaukite kepimo sodą, nusausinkite gabalėlius popieriniu rankšluosčiu. Po to galite gaminti bet kokį mėsos patiekalą. Neabejokite – viskas bus labai, labai skanu.
Svarbi pastaba
Šiame etape mėsos nebūtina sūdyti ir pipirinti. Tai darykite, kai mėsa beveik iškepusi. Jei kepsnį pasūdysite ir papipirinsite anksčiau, jis gali prarasti sultingumą.
Kai kurie gali manyti, kad sodos naudojimas neigiamai paveiks mėsos struktūrą. Iš tikrųjų taip nėra. Šarminė medžiaga reaguoja su mėsos skaidulomis. Tai neturės įtakos galutinio patiekalo skoniui, tačiau patys mėsos gabalėliai taps daug minkštesni ir švelnesni. Nereikės ruošti marinato ir mirkyti jame žalios mėsos. Problema išsisprendžia paprastai – tereikia sodos.