Šis varškės blynelių receptas yra tikras atradimas! Jie minkšti, elastingi, purūs ir nepaprastai skanūs. Tešla visada gaunasi tobula, todėl šiuos blynelius gali iškepti kiekvienas. Aš naudoju šį receptą jau daugelį metų ir jis niekada nenuvilia.
Svarbu! Ruošiant tešlą reikia atkreipti dėmesį tik į varškės konsistenciją ir miltų kiekį. Skirtingų prekių ženklų varškė gali turėti skirtingą drėgmės lygį, todėl miltų kiekis gali šiek tiek skirtis. Atkreipkite dėmesį į tešlos konsistenciją: ji turėtų būti kaip įprastų blynų.
Gaminimo žingsniai:
- Giliame dubenyje sumaišykite varškę, druską, cukrų ir kiaušinius. Visus ingredientus kruopščiai sutrinkite iki vientisos masės. Tai padės išvengti gumulėlių tešloje ir blynai bus minkštesni.
- Į varškės mišinį įpilkite kefyro ir ištirpinto sviesto. Maišykite iki vientisos masės. Sviestas suteiks blynams sodresnį skonį ir aromatą.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Palaipsniui į šlapius ingredientus įmaišykite sausus ingredientus, švelniai plakdami, kol tešla taps lygi ir be gumulėlių.
- Svarbiausias žingsnis! Į tešlą plona srovele pilkite verdantį vandenį, nuolat maišydami. Verdantis vanduo blynus padarys ypač elastingus ir skylėtus. Tešla turi būti vidutinio tirštumo ir skysti, kaip įprasta blynų tešla.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir lengvai patepkite ją aliejumi (tik pirmajam blynui). Tešlą dalimis pilkite ant keptuvės, tolygiai paskirstydami. Kepkite blynus po 1–2 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
Patiekimas:
Patiekite varškės blynelius karštus su grietine, uogiene, medumi arba kondensuotu pienu. Jie taip pat puikiai dera su šviežiomis uogomis, varškės įdaru arba vaisiais. Šie blyneliai yra puikus pasirinkimas pusryčiams, popietės užkandžiui ar desertui.
Sudedamosios dalys:
- Varškė – 300 g
- Druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus – 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai – 4 vnt.
- Kefyras (arba pasukos) – 350 ml
- Sviestas – 30 g
- Miltai – 260–280 g (priklausomai nuo varškės drėgnumo)
- Kepimo milteliai – 10 g
- Verdantis vanduo – 300–350 ml