Jei norite išbandyti beliašus, bet nenorite vargti su mielių tešla, supaprastinkime savo gyvenimą ir pagaminkime tingius beliašus kefyro pagrindu. Bus ne mažiau skanu. Jums net nereikės kiaušinių.
Beliašai su kefyru be kiaušinių
Jums reikės:
- 200 ml kefyro
- 125 g miltų
- 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus
- 0,25 arbatinio šaukštelio druskos
- 0,25 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
- 150 g maltos mėsos
- 1 mažo svogūno
- 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
- 1 skiltelės česnako
- 2 žalių svogūnų plunksnų
Tingiems beliašams gaminti galite naudoti bet kokio riebumo kefyrą. Supilkite jį į didelį indą ir šiek tiek pakaitinkite. Įpilkite sodos. Masė turėtų suputoti ir padidėti tūriu. Kol kas atidėkite ir pereikite prie įdaro.

Įdaras
Į vištieną ar kitą maltą mėsą įdėkite susmulkintą česnako skiltelę. Galite naudoti granuliuotą česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais. Papildomai galite įdėti žiupsnelį paprikos. Nuplautą laiškinį svogūną susmulkinkite peiliu, o svogūną supjaustykite kubeliais.
Tešla
Į kefyrą įberkite šiek tiek druskos ir cukraus. Pradėkite po truputį berti persijotus miltus, nuolat maišydami. Tešla turėtų būti panaši į blynų tešlą. Šalia padėkite puodelį vandens, kad galėtumėte mirkyti šaukštą.

Kepimas
Galite naudoti valgomąjį šaukštą – tada gausite didelius beliašus, arba desertinį šaukštą – mažesniems. Padėkite keptuvę ant viryklės. Sumažinkite kaitrą iki šiek tiek mažesnės nei vidutinė. Supilkite aliejų.
Dėkite šaukštą tešlos. Į vidurį įdėkite arbatinį šaukštelį įdaro ir paskirstykite ant paviršiaus. Tada uždenkite dar šiek tiek tešlos. Kepkite iki auksinės rudos spalvos. Apverskite ant kitos pusės ir vėl kepkite.
Šis patiekalas labiau primena įdarytus blynus nei paprastus beliašus. Bet jei reikia juos pagaminti greitai ir be jokio vargo, šis receptas visada pravers. Geresnių pusryčių nerasite.

