Paprasti ingredientai sukuria sotų ir aromatingą patiekalą, sukuriantį tikrą namų jaukumą – puikus sprendimas greitai rudens vakarienei.
Rudenį, kai vakarai atvėsta ir namuose norisi kažko paprasto, šilto ir sotaus, visada prisimenu šį receptą. Jis toks paprastas, kad užtenka vienos didelės bulvės ir dviejų kiaušinių, kad būtų skanus patiekalas visai šeimai. Šie bulvių blynai, arba minkštos tešlos paplotėliai, yra tokie skanūs, kad kepu juos bent tris kartus per savaitę – ir kiekvieną kartą mano lėkštė akimirksniu ištuštėja.
Šis receptas įrodo, kad norint sukurti jaukią ir sočią vakarienę, nereikia brangių ar sudėtingų ingredientų. Tereikia bulvės, kiaušinių ir kelių kasdienių ingredientų – ir rezultatas kaskart nustebina.
Tikslius ingredientus rasite straipsnio pabaigoje!
Kaip aš gaminu
1. Paruoškite bulvę. Nulupkite bulvę ir sutarkuokite smulkia arba vidutine tarka. Žalumynus (laiškinius svogūnus ir krapus) susmulkinkite peiliu.
2. Užmaišykite tešlą. Sutarkuotą bulvę sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, įpilkite pieno, įberkite miltų ir kepimo miltelių. Viską gerai išmaišykite, kad masė būtų vienalytė. Tada sudėkite žalumynus ir vėl išmaišykite.
3. Iškepkite blynus. Keptuvę lengvai patepkite augaliniu aliejumi. Šaukštu sudėkite tešlą į keptuvę ir suformuokite blynus per visą keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol abi pusės taps auksinės rudos spalvos.
Kaip patiekiu
Šie blynai skaniausi su grietine arba švelniu česnakiniu padažu. Jie tokie sotūs, kad gali būti garnyras arba atskiras vakarienės patiekalas. Dažnai juos kepu vakarais – ir kol padedu ant stalo, pusė jų jau būna suvalgyta.
Apibendrinant
Tai receptas, kuris visada veikia. Greitas, pigus ir nereikalauja daug ingredientų, bet skonis toks geras, kad nenorėsite sustoti ties viena porcija. Kiekvieną rudenį šie blynai tampa „būtinu” patiekalu mano šeimai – ir esu tikra, kad jūs juos pamilsite taip pat.
Ko reikia:
- bulvė – 1 vnt. (apie 400 g)
- kiaušiniai – 2 vnt.
- druska – ⅔ arb. šaukštelio (arba pagal skonį)
- žalieji svogūnai – pora stiebų
- krapai – keli lapeliai
- pienas – 250 ml
- miltai – 1 puodelis (apie 130 g)
- kepimo milteliai – ½ arb. šaukštelio
- augalinis aliejus – 2 šaukštai