Šis patiekalas – tikra stalo puošmena. Kvapnūs kepti baklažanai su pomidorų padažu, daržovėmis ir prieskoniais yra neįtikėtinai minkšti ir sodraus skonio. Šį užkandį lengva paruošti, o rezultatas pranoksta visus lūkesčius.
Turinys
Ingredientai:
- 2–3 baklažanai
- 1 svogūnas
- 1 saldžioji paprika
- 4–5 prinokę pomidorai (arba 250 ml pomidorų savo sultyse)
- 2–3 česnako skiltelės
- 50 ml augalinio aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- 1–2 valgomieji šaukštai vyno arba obuolių sidro acto
- Druska ir malti juodieji pipirai – pagal skonį
- Žiupsnelis kalendros (nebūtina)
- Petražolės arba kalendra – patiekimui (nebūtina)
Paruošimas:
- Baklažanų paruošimas Baklažanus supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, lengvai pabarstykite druska ir palikite 15 minučių, kad išsiskirtų sultys. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Baklažanų kepimas Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite baklažanų griežinėlius iš abiejų pusių, kol jie įgaus auksinę rudą spalvą.
- Padažo gaminimas Toje pačioje keptuvėje apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis suminkštės. Sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir troškinkite kelias minutes. Tada pridėkite tarkuotus pomidorus (arba pomidorus savo sultyse) ir troškinkite 5–7 minutes. Suberkite smulkintą česnaką, cukrų, actą, druską, pipirus ir, jei naudojate, žiupsnelį kalendros. Maišykite, kol padažas taps tirštas ir aromatingas.
- Patiekalo formavimas Baklažanų griežinėlius dėkite sluoksniais, kiekvieną sluoksnį užpildami pomidorų padažu. Arba galite tiesiog užpilti padažą ant baklažanų viršaus.
- Skonio išryškinimas Leiskite užkandžiui pastovėti bent 30 minučių, kad skoniai susijungtų ir taptų dar sodresni.
Rezultatas
Karališkas baklažanų užkandis – ryškus, sultingas ir neįtikėtinai apetitiškas. Paprasti ingredientai virsta patiekalu, vertu „milijono“! Patiekite papuošę smulkintomis petražolėmis arba kalendra, jei norite.