Minkšti mielinės tešlos pyragėliai (bandelės) su obuolių įdaru – tobulas rudens skanėstas. Aromatingi, gardūs ir saldūs, jie praskaidrins net niūriausią dieną. Lengva pagaminti, todėl puikiai tinka kepti kartu su vaikais.
Turinys
Reikalingi ingredientai (12–16 pyragėlių)
Įdarui:
- Obuoliai – 1 kg
- Cukrus – 1,5 valg. šaukšto
- Citrinų sultys – 1/3 citrinos
- Cinamonas – 1 arbatinis šaukštelis
Tešlai:
- Miltai – 500 g
- Cukrus – 80 g
- Druska – 1/4 arbatinio šaukštelio
- Sausos mielės – 2 arbatiniai šaukšteliai (apie 8 g)
- Pienas – 250 ml
- 1 kiaušinis
- Išlydytas sviestas – 50 g
Papildomai:
- 1 kiaušinio trynys ir 1 valg. šaukštas pieno – pyragėliams aptepti
Gaminimo eiga
- Įdaras. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais, užpilkite citrinos sultimis, įberkite cukraus ir cinamono. Virkite puode ant silpnos ugnies ~10 min., kol suminkštės, tada atvėsinkite. (Galite ruošti keptuvėje – tuomet virkite ant didesnės ugnies.)
- Tešla. Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus. Kitame – pieną, kiaušinį ir ištirpintą sviestą. Sujunkite viską, minkykite apie 8 minutes, kol tešla taps elastinga ir nebelips prie rankų. Palikite kilti 1 valandai.
- Formavimas. Tešlą iškočiokite, padalykite į 12–16 dalių. Iš kiekvienos suformuokite rutuliuką, uždenkite maistine plėvele ir palikite 10 min. pastovėti. Tada rutuliukus išplokite, įdėkite įdaro ir sandariai užspauskite kraštus.
- Kepimas. Pyragėlius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikite pakilti 30–40 min. Viršų aptepkite kiaušinio trynio ir pieno mišiniu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.