Kai rytas prasideda obuolių ir cinamono aromatu, diena tiesiog negali būti bloga. Šie purūs, lengvi ir kvapnūs obuolių blyneliai su kefyru – paprastas, bet nepaprastai skanus pusryčių pasirinkimas, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.
Ingredientai (maždaug 2 porcijoms)
- 1 vidutinio dydžio obuolys
- 1 kiaušinis
- 1 valg. šaukštas cukraus (galite reguliuoti pagal skonį)
- 100 ml šilto kefyro
- ½ arb. šaukštelio sodos
- 4 valg. šaukštai miltų
- Žiupsnelis cinamono
- Kepimui – šiek tiek aliejaus
Paruošimas
- Sumaišykite kiaušinį su cukrumi, kol masė taps puri ir cukrus ištirps.
- Įpilkite šilto kefyro, suberkite sodą ir gerai išmaišykite – masė šiek tiek suputos, tai normalu.
- Įmaišykite miltus, kol tešla taps vientisa, be gumuliukų.
- Obuolį sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į tešlą kartu su cinamonu. Išmaišykite, kad mišinys būtų tolygus.
- Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir dėkite po šaukštą tešlos – formuokite nedidelius blynelius.
- Kepkite ant silpnos ugnies, kol abi pusės taps auksinės spalvos.
Patarimai ir idėjos
- Norint sveikesnio varianto, dalį miltų galima pakeisti avižiniais dribsniais arba pilno grūdo miltais.
- Blyneliai bus dar kvapnesni, jei į tešlą įlašinsite kelis lašus vanilės ekstrakto.
- Patiekite su medumi, graikišku jogurtu ar uogų tyre – švelnus rūgštumo ir saldumo balansas tobulai dera su obuoliu.
Šie obuolių blyneliai su kefyru – jaukumo ir paprastumo įsikūnijimas. Vos kelios minutės virtuvėje, ir ant stalo – šilta, kvapni porcija rudens skonio. Puikus būdas pradėti dieną su šypsena.

