Jei norite nustebinti savo vaikus (ir save!) pusryčiais, kurie atrodo kaip makaronai, bet yra saldūs blyneliai – šis receptas kaip tik jums. Juos galima puošti uogomis, vaisiais, šokolado ar vaisių sirupu, o svarbiausia – gaminti bus smagu!
Sudedamosios dalys (apie 2–3 porcijas)
- Pienas – 300 ml
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Miltai – 200 g
- Cukrus – pagal skonį (apie 2 šaukštus)
- Ghi sviestas (tik pirmam kepimui)
Tešlos konsistencija turi būti kaip įprastų blynų tešlos.
Gaminimo eiga
- Plakimas: Kiaušinius sumaišykite su pienu ir lengvai išplakite šakute ar šluotele.
- Miltai: Po truputį berkite miltus, maišydami iki vientisos, be gumuliukų masės. Įberkite cukraus, jei norite saldžiau.
- Kepimas: Įkaitinkite nelimpančią keptuvę. Pirmą kartą patepkite ghi sviestu, vėliau jo nereikės.
- Formavimas: Tešlą supilkite į konditerinį maišelį ar padažo dozatorių ir spaudžiant ploną srovę formuokite „makaronų“ juosteles ant keptuvės.
- Apvertimas: Kepkite, kol blyneliai lengvai parus, tada atsargiai apverskite.
Patiekimas: Sudėkite į lėkštę, papuoškite mėgstamomis uogomis, vaisiais ar sirupu.