Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Blynų vyniotinis tiesiog keptuvėje. Nustebsite, kaip greitai ir paprastai tai pagaminama!

Labai skanus blynų vyniotinis
3 min. skaitymo

Nustebsite, kaip greitai ir lengvai galima pagaminti vyniotinį tiesiog keptuvėje. Tešla užmaišoma per kelias minutes ir kepinys taip pat greitai paruošiamas. Nereikia daug laiko, kad pradžiugintumėte artimuosius skanėstu prie arbatos.

Nereikia turėti orkaitės, kepimo patirties ar daug laiko. Tai idealus variantas, kai norisi naminio deserto „čia ir dabar”, net mažoje virtuvėje, bendrabutyje ar sodyboje. Pamirškite ilgą laukimą, kol įkais orkaitė – keptuvė paruošta per minutes!

Ingredientai:

  • varškė – 180 g, 9% riebumo
  • kiaušiniai – 3 vnt.
  • cukrus – 3 v. š.
  • miltai – 2 v. š.
  • kepimo milteliai – 1 a. š.
  • augalinis aliejus – 1 v. š.

Šie ingredientai yra baziniai ir tikriausiai jau yra jūsų namuose. Jei ko nors neturite: 1 a.š. kepimo miltelių galima pakeisti 0,5 a.š. sodos, gesintos actu/citrinos sultimis. Cukrų galima sumažinti arba pakeisti stevija/eritritoliu (bet turėkite omenyje, kad jie mažiau karamelizuojasi). Įdėkite žiupsnelį vanilino arba citrinos/apelsino žievelės kvapui.

Gaminimas:

Gaminimui tinka bet kokio riebumo varškė (180 g, aš naudoju 9% riebumo drėgną varškę pakelyje). Sudedame ją į gilų indą, pridedame vištienos kiaušinius (3 vnt.) ir cukrų (3 v. š.).

Išplakame panardinimu blenderiu. Į mišinį pridedame miltus (2 v. š. su kaupu), kepimo miltelius (1 a. š.) ir augalinį aliejų (1 v. š.).

Dar kartą gerai išplakame ir tešla paruošta. Ji gausis skysta.

Po miltų pridėjimo neplakite tešlos per ilgai ir intensyviai. Užtenka išplakti iki ingredientų sujungimo. Miltų maišymas su skysčiu aktyvina glitimą, ir per ilgas plakimas gali padaryti paplotėlius „guminius”. Augalinis aliejus suteikia tešlai elastingumo ir neleidžia prilipti.

Pusę tešlos išpilame ant įkaitintos keptuvės (skersmuo 26 cm), pateptos aliejumi. Uždengiame dangčiu ir kepame paplotėlį ant silpnos ugnies apie 5 minutes (tik iš vienos pusės). Viršus taps tvirtas (liks šviesus), o apačia pasidengs ruda plutele. Perkeliame paplotėlį ant kepimo popieriaus, uždengiame rankšluosčiu, kad neišdžiūtų, ir kepame antrą tešlos dalį.

Paplotėliai gausis labai švelnūs, bet neplyšta. Atvėsiname juos apie 5 minutes. Vyniotinį gaminu su uogiene. Patepame uogiene šviesias paplotėlių puses (aš naudoju abrikosų, maždaug po 2 v. š. ant 1 paplotėlio) ir sudedame vieną ant kito.

Kepimo popieriaus pagalba suvyniojame į vyniotinį. Dėl minkštų paplotėlių vyniotinis puikiai laiko formą (paplotėliai neatsivynioja).

Paruoštą vyniotinį su uogiene iškart supjaustome porcijomis ir patiekiame. Jis puikiai tinka ir pusryčiams, ir kaip desertas. Vyniotinis gausis labai švelnus, kvapnus ir skanus.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *