Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Braškių pyragas tiems, kurie nemėgsta miltinių kepinių

Skanus atviras pyragas
2 min. skaitymo

Atėjo metas nusišypsoti vasarai, kuri jau čia pat, griebti sultingas uogas už kotelių ir dėti jas į rausvus pyragus! Birželį visada kepu atvirą uogų pyragą. Tešla labai paprasta, gaminama su vandeniu, greitai ir be didelio vargo, o įdaras gali būti bet koks.

Atviras uogų pyragas

Skanus atviras pyragas 2
Skanus atviras pyragas 2

Ingredientai:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 110 g sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis sausų mielių
  • 50 g + 5 valg. šaukštai cukraus
  • 90 g vandens
  • 350 g braškių
  • žiupsnelis vanilės
  • 1 kiaušinis

Paruošimas:

  1. Miltus persijokite į dubenį, įmaišykite sausas mieles ir smulkiai supjaustytą šaltą sviestą. Pirštais trinkite tešlą iki trupinių konsistencijos.
  2. Įberkite 50 gramų cukraus ir supilkite vandenį. Užminkykite tešlą, suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
  3. Nuplaukite ir nusausinkite braškes. Nuskabykite kotelius.
  4. Supjaustykite braškes skiltelėmis, sudėkite į dubenį ir pabarstykite 3 valg. šaukštais cukraus. Palikite, kol ruošite pyragą.
  5. Tešlą iškočiokite ant kepimo popieriaus iki 0,4–0,5 cm storio. Nusunkite braškes ir atsargiai sudėkite jas į tešlos vidurį, palikdami apie 6 cm kraštus.
  6. Užlenkite tešlos kraštus į vidų, aptepkite plaktu kiaušinio tryniu. Viršų pabarstykite likusiu cukrumi ir vanile.
  7. Kepkite pyragą iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 35 minutes, kol gražiai parus.

Šį pyragą galima gaminti su bet kokiomis uogomis ar vaisiais: persikais, obuoliais, kriaušėmis, slyvomis, vyšniomis, saldžiomis vyšniomis, avietėmis. Pasirinkite įdarą pagal savo skonį ir pirmyn į virtuvę. Jūsų šeima tikrai įvertins jūsų pastangas!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *