Šiandienos straipsnyje sužinosite apie seną, bet labai įdomų keptų bulvių receptą. Jį vis dar prisimena tie, kurie kadaise kepdavo bulves tiesiai ant laužo, padirbėję sode.
Skonis lygiai toks pat, tik dabar bulvės kepa orkaitėje. Ir patikėkite, po šio recepto nebenorėsite jų kepti įprastu būdu – norėsite jų tik tokių.
Paruošimas
Pradėkime nuo paruošimo. Bulves nuplaukite pakankamai gerai, nes jas kepsite su lupena. Yra paprastas būdas tai padaryti greičiau – vietoj įprastų virtuvinių kempinių galite naudoti mažas, kietas kempinėles, kuriomis patogu plauti daržoves. Jos lengvai nuvalo paviršių ir padeda sutaupyti laiko.
Magiškas mišinys
Toliau ruošiame mišinį, kuriame bulvės vyniojamos prieš kepant. Miltus ir druską reikia sumaišyti santykiu maždaug dvi dalys miltų ir viena dalis druskos. Svarbu, kad druska būtų smulkiai sumalta, nes tik tada mišinys tolygiai padengs bulves. Jei yra tik stambi druska, ją reikia sumalti kavamale.
Džiovintus bulvių gabalėlius pamirkykite vandenyje ir nedelsdami apvoliokite paruoštame mišinyje. Patogu tai daryti šakutėmis, kad kuo mažiau liestųsi rankomis ir mišinys liktų lygus sluoksnis.
Kepimas
Po to bulves paskleiskite ant grotelių, po kuriomis būtinai patieskite kepimo skardą – kepimo metu išbyrės dalis miltų. Bulves sudėkite taip, kad jos nesiliestų viena su kita.
Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje. Elektrinei orkaitei optimalus režimas yra viršus-apačia arba konvekcija 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Dujinei orkaitei geriau sumažinti temperatūrą iki maždaug 180 laipsnių. Kepimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio, vidutiniškai tai yra apie pusvalandį.

Rezultatas
Iškeptos bulvės yra rausvos, lengvos ir purios. Jos tikrai primena tas pačias bulves, kurios kadaise buvo traukiamos tiesiai iš pelenų. Jas geriausia patiekti su paprastu česnakiniu padažu – trupučiu tarkuoto česnako, kvapnaus aliejaus ir druskos. Tai suteikia skonio ir daro patiekalą dar sodresnį.
Išvada
Šį receptą verta prisiminti arba išbandyti pirmą kartą. Jis suteikia vaikystės, paprastumo ir šeimos jaukumo atmosferą. Tokios bulvės puikiai dera su bet kokiais patiekalais ir tampa tikra stalo puošmena. Patariu būtinai jas išsikepti ir įsitikinti, kad skaniausi dalykai iš tikrųjų yra patys paprasčiausi.
Šis receptas grąžina į laikotarpį, kai bulvės buvo kepamos lauke ant laužo, tačiau dabar tai galite padaryti patogiai namuose. Mėgaukitės šiuo paprastu, bet nuostabiai skanų patiekalu kartu su visa šeima.

