Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Burnoje tirpstantys citrininiai sausainiai: pasigaminkite juos šiandien

Citrininiai sausainiai
2 min. skaitymo

Yra desertų, kurie atrodo kuklūs, bet vos paragavus supranti – jie turi „tą kažką“. Citrininiai sausainiai su švelniu varškės įdaru būtent tokie: trapūs, minkšti, kvepiantys citrina ir paliekantys tą malonų, lengvą rūgštelės poskonį. Pagaminti juos paprasta, o rezultatas – kaip iš konditerijos vitrinų.

Šiam receptui nereikia nei sudėtingų technikų, nei ypatingų produktų. Tereikės kelių žingsnių, trupučio kantrybės – ir jau po pusvalandžio namai kvepės citrusais.

Sudedamosios dalys

Tešlai:

  • 360 g miltų
  • 5 g kepimo sodos
  • žiupsnelis druskos
  • 160 g cukraus
  • 1 citrinos žievelė
  • 200 g minkšto sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 35 g citrinos sulčių

Įdarui:

  • 160 g varškės sūrio (geriausia kreminio)
  • 30 g cukraus
  • 1 citrinos žievelė
Skanūs citrininiai sausainiai
Skanūs citrininiai sausainiai

Paruošimas

  1. Paruoškite įdarą.
    Sumaišykite varškės sūrį, cukrų ir citrinos žievelę. Iš masės suformuokite mažus, maždaug 25 g rutuliukus. Įdėkite juos į šaldiklį 15–20 minučių, kad sutvirtėtų.
  2. Plakite sviestą.
    Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir druska iki purumo. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą gerai išmaišykite.
  3. Sukelkite citrininį charakterį.
    Supilkite citrinos sultis, suberkite miltus ir kepimo sodą. Tešlą išmaišykite mentele – ji turi būti minkšta, nelipni.
  4. Formuokite sausainius.
    Paimkite gabalėlį tešlos (maždaug graikinio riešuto dydžio), delne padarykite įdubimą ir į vidų įdėkite sušalusį įdaro rutuliuką.
    Užspauskite kraštus, suformuokite apvalų sausainį.
  5. Papildomas skanumo akcentas.
    Apvoliokite sausainius cukraus ir citrinos žievelės mišinyje. Dar kartą trumpai palaikykite šaldiklyje – apie 15 minučių.
  6. Kepkite.
    Kepkite 180 °C temperatūroje 15–20 minučių, kol krašteliai lengvai pagels. Ištraukus galite pabarstyti cukraus pudra.

Rezultatas? Desertai, kurie dingsta akimirksniu

Sausainiai gaunasi minkšti, šiek tiek trapūs, su švelniai kremišku, gaiviu įdaru viduje. Citrinos kvapas iškart pakelia nuotaiką, o pats skonis – maloniai balansuojantis tarp saldumo ir rūgštelės.

Puikiai tinka:

  • prie arbatos ar kavos
  • dovanoms
  • šventėms
  • savaitgalio desertui be didelių pastangų

Jeigu citrinos turi jūsų virtuvėje nuolatinę vietą – šis receptas tikrai taps vienu mėgstamiausių. Skanaus!

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.