Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Burnoje tirpstantys šokoladiniai mėnulio pyragaičiai. Garantuoju, kad patiks!

Mėnulio formos pyragaičiai
1 min. skaitymo

Jei ieškote deserto, kuris būtų ir paprastai pagaminamas, ir vizualiai įspūdingas, šie šokoladiniai mėnulio pyragaičiai – tikras atradimas. Minkštas, drėgnas biskvitas, gaivus citrinos glaistas ir subtilus romo aromatas pavergs tiek šeimos narius, tiek svečius. O supjaustyti į pusmėnulio formą, jie atrodo ypač žaviai ir šventiškai.

Reikės (apie 60 pyragaičių)

Biskvitui:

  • 240 g cukraus
  • 240 g šokolado miltelių
  • 240 g miltų
  • 240 g margarino
  • 6 kiaušiniai

Užpilui:

  • 240 g cukraus
  • 5 šaukštai romo
  • 1 citrinos sultys

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite tešlą: visus biskvito ingredientus sudėkite į didelį dubenį. Margarino neiš karto nedėkite – jį ištirpinkite ant garų ir supilkite pabaigoje.
  2. Viską kruopščiai išmaišykite, kol masė taps vientisa ir glotni.
  3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir tolygiai paskirstykite. Kepkite 200 °C temperatūroje apie 15 minučių.
  4. Kol biskvitas kepa, paruoškite užpilą: sumaišykite cukrų su romu ir šviežiomis citrinos sultimis.
  5. Iškeptą karštą biskvitą nedelsdami apliekite paruoštu užpilu.
  6. Kol tešla dar minkšta, išpjaukite pusmėnulius – tam puikiai tinka stiklinė.

Patarimas:

Pyragaičius palikite bent kelioms valandoms pastovėti – užpilas susigers, o skonis taps dar intensyvesnis. Prieš patiekdami galite pabarstyti cukraus pudra – taip mėnuliai atrodys dar labiau šventiški.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.