Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Cinamono lapelių pyragas – rudens skonis viename kąsnyje

Cinamoninis pyragas
2 min. skaitymo

Ar gali būti kas nors jaukiau už ką tik iš orkaitės ištrauktą pyragą, kvepiantį sviestu ir cinamonu? Šie cinamono lapeliai – ne tik desertas, bet ir mažas ritualas. Purios tešlos sluoksniai, pertepti kvapniu cinamono ir cukraus mišiniu, susisuka į lapelius, kurie kepdami gražiai atsiskleidžia ir paskleidžia saldų aromatą po visus namus. Tai puikus kepinys sekmadienio pusryčiams, rudens popietei su arbata ar net šventiniam stalui.

Ingredientai

Tešlai:

  • 500 g miltų
  • 3 šaukštai cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 15 g mielių
  • 250 ml šilto pieno
  • 70 g išlydyto sviesto

Įdarui:

  • 4–5 šaukštai ištirpinto sviesto
  • 10 šaukštų cukraus
  • 2–3 šaukštai cinamono

Papildomai:

  • 1 kiaušinis patepimui
  • Cukraus pudros pabarstymui

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite sviestą. Išlydykite sviestą ir palikite pravėsti.
  2. Paruoškite mieles. Mieles sumaišykite su cukrumi, kol ištirps.
  3. Minkykite tešlą. Į dubenį sudėkite miltus, druską, ištirpintas mieles, pašildytą pieną ir sviestą. Užminkykite tešlą, palikite bent 1 valandai pakilti.
  4. Formuokite lakštus. Pakilusią tešlą padalykite į tris dalis ir iškočiokite lakštus.
  5. Sluoksniuokite.
    • Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, dėkite pirmą lakštą. Patepkite sviestu, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
    • Uždėkite antrą lakštą, pakartokite tą patį.
    • Ant viršaus dėkite trečią lakštą.
  6. Pjaustykite. Pyragą supjaustykite į 16 dalių. Kiekvieną dalį susukite 2 kartus ir gražiai išdėliokite ant skardos.
  7. Kildinkite. Palikite dar 20 min pakilti.
  8. Kepkite. Patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 180 °C orkaitėje 30–35 min.
  9. Pabaiga. Pravėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Patarimas: Cinamono ir cukraus mišinys tolygiai pasiskirstys, jei naudosite seną prieskonių indelį su skylutėmis dozavimui.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.