Čia nereikia nieko virti, stovėti valandas prie viryklės – o adžika gaunasi tokia kvapni, kad svečiai tiesiog „alpsta”, prašydami dar vieno šaukšto. Šefas pasidalijo paprastu, „slaptu“ receptu, kurį perdavė pagyvenusi moteris iš kaimo.
Turinys
Kokia paslaptis?
Visas skonis išsaugomas, nes daržovės ir prieskoniai išlieka švieži, nepraranda aromato gaminant. Tinkamas druskos ir česnako santykis užtikrina, kad adžika šaldytuve išsilaikytų visą žiemą, negenda ir laikui bėgant tampa dar skanesnė.
Kokių ingredientų reikia?
- 2 kg prinokusių mėsingų pomidorų
- 1 kg saldžiųjų paprikų
- 300 g aitriosios paprikos (arba daugiau, jei mėgstate aštresnį skonį)
- 300 g česnako
- 100 g druskos (be jodo)
- 150 g cukraus
- 150 ml acto (9%)
- 200 ml saulėgrąžų aliejaus
Kaip gaminti?
- Sumalkite daržoves: Kruopščiai sumalkite pomidorus, saldžiąsias ir aitriąsias paprikas bei česnaką mėsmale arba trintuvu. Geriausia pipirus ir česnaką malti atskirai – taip skonis bus ryškesnis.
- Sumaišykite ingredientus: Įberkite druskos, cukraus, supilkite actą ir aliejų. Viską gerai išmaišykite mediniu šaukštu, kol mišinys taps vientisas.
- Supilstykite: Supilkite adžiką į sausus, sterilius stiklainius, uždenkite nailoniniais dangteliais ir laikykite šaldytuve arba vėsioje vietoje.
Kodėl turėtumėte išbandyti šį metodą?
- Sutaupo laiko: Adžika paruošiama tą pačią dieną, nereikia ilgai virti ar sterilizuoti.
- Sodrus skonis: Išlaiko šviežių daržovių aromatą, kurio nėra virtuose variantuose.
- Universalumas: Puikiai tinka prie barščių, bulvių, mėsos ar tiesiog su juoda duona. Ji tampa stalo hitu!
Išvada
Šis be virimo gaminamas adžikos receptas yra tikras atradimas – paprastas, greitas ir neįtikėtinai skanus. Išbandę šį metodą, vargu ar grįšite prie tradicinių ilgai verdamų receptų. Jūsų šeima ir svečiai įvertins, o kaimynai tikriausiai paprašys recepto!