Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Dabar blynus kepu tik taip: į tešlą įdedu vieną netikėtą ingredientą – ir jie nesugeria daug aliejaus

Kaip iškepti blynus be riebalų
2 min. skaitymo

Sodrūs ir minkšti blynai yra geriausias patiekalas užkandžiui, pusryčiams ir net pietums. Su tokiu skanėstu rytas iš karto taps geras, o vaikams ir vyrui bus lengviau pabusti. Tačiau ne kiekviena šeimininkė turi gerą receptą, pagal kurį galima iškepti tikrai apetitą keliančius ir sočius blynus. Dažnai kepiniai praranda formą po kepimo arba sustingsta vos po kelių valandų.

Kaip iškepti skanius ir purius blynus

Pagal šį receptą blynai bus tikrai purūs, tarsi debesėliai. Be to, ypatingas ingredientų derinys ir slaptas ingredientas – įprasta kepimo soda vietoj kepimo miltelių – padės pyragėliams išlikti minkštiems net kitą dieną.

Reikės:

  • 250 mililitrų kefyro
  • 40 mililitrų švaraus vandens
  • 1 vištienos kiaušinis
  • 240 gramų kvietinių miltų
  • 3 šaukštai cukraus
  • Pusė arbatinio šaukštelio druskos
  • Pusė arbatinio šaukštelio sodos
  • Augalinis aliejus kepimui
Skanūs blynai be riebalų
Skanūs blynai be riebalų

Gaminimas:

Pirmiausia puode sumaišykite vandenį ir kefyrą ir uždėkite ant viryklės. Šiek tiek pakaitinkite mišinį. Kitame dubenyje įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir druską, išmaišykite. Supilkite pašildytą kefyrą ir maišykite iki putų. Palaipsniui pradėkite į tešlą įmaišyti persijotus miltus. Ji turėtų būti tiršta ir nenubėgti nuo šaukšto. Jei reikia, įberkite daugiau miltų, kad gautumėte norimą konsistenciją. Tik dabar suberkite sodą ir vėl išmaišykite tešlą.

Kepkite blynus įkaitintame augaliniame aliejuje keptuvėje. Šaukštu paskleiskite tešlą tiesiai ant viršaus. Kepkite patiekalą iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Gausite purius, rausvus ir traškius blynus. Geriausia juos patiekti su grietine arba uogiene. Skanaus!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.