Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Daugiau duonos neperku: šie paplotėliai iškepami per 10 minučių – švieži ir universalūs

Tortilijos namuose
3 min. skaitymo

Užmirškite kasdienius duonos pirkimus – šie paprasti paplotėliai yra pigi, greita ir universali alternatyva. Jie puikiai tinka prie bet kokio patiekalo, o paruošimas užtrunka vos kelias minutes. Sužinokite, kaip lengvai iškepti šviežius paplotėlius namuose!

Ingredientai (3–4 paplotėliams)

  • 250 g kefyro (kambario temperatūros)
  • 300 g miltų
  • 1 arb. šaukštelis kepimo sodos
  • 0,5 arb. šaukštelio druskos

Papildomi priedai (nebūtina)

  • Sūris, česnakas, šviežios žolelės, paprika arba Provanso žolelės
  • Alternatyva kefyrui: pomidorų sultys
Kaip gaminti tortilijas vietoj duonos
Kaip gaminti tortilijas vietoj duonos

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite tešlą Į dubenį supilkite kambario temperatūros kefyrą, įberkite druską ir išmaišykite. Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo soda ir persijokite. Po truputį berkite miltų mišinį į kefyrą, maišydami šaukštu, kol tešla pradės tirštėti.
  2. Minkykite tešlą Kai tešla taps per tiršta maišyti šaukštu, pradėkite minkyti rankomis. Neminkykite per ilgai – apie 3–4 minutes, kol tešla taps minkšta ir šiek tiek lipni. Jei tešla per daug limpa prie rankų, sudrėkinkite jas vandeniu arba pienu.
  3. Leiskite tešlai pailsėti Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite pastovėti 30 minučių, kad soda sureaguotų su kefyru.
  4. Formuokite paplotėlius Tešlą padalykite į 3–4 dalis ir kiekvieną suformuokite į rutuliuką. Rankomis arba kočėlu iškočiokite paplotėlius – jie neturėtų būti per ploni. Jei norite, į tešlą įmaišykite sūrio, česnako, žolelių ar kitų priedų pagal skonį.
  5. Paruošimas kepimui Iškočiotus paplotėlius apšlakstykite vandeniu arba pienu ir šakute pradurkite kelias skylutes, kad kepdami jie per daug neišsipūstų. Palikite paplotėlius pastovėti dar 10 minučių.
  6. Kepimas
    • Orkaitėje: Kepkite 180 °C temperatūroje su konvekcija (arba 200 °C be konvekcijos), pasirinkę viršutinės ir apatinės kaitros režimą. Kepkite 15–20 minučių, kol paplotėliai gražiai apskrus.
    • Keptuvėje: Jei trūksta laiko, kepkite sausoje keptuvėje arba su trupučiu aliejaus ant vidutinės ugnies, kol abiejos pusės lengvai apskrus (apie 2–3 minutes vienai pusei).
  7. Patiekimas Iškepusius paplotėlius patepkite sviestu, augaliniu aliejumi arba palikite be nieko – jie bus skanūs bet kokiu atveju. Paplotėliai išlieka minkšti ir švieži kelias dienas, todėl puikiai tinka prie sriubų, užkandžių ar pagrindinių patiekalų.
Kaip gaminti tortilijas vietoj duonos 2
Kaip gaminti tortilijas vietoj duonos

Papildomi patarimai

  • Eksperimentuokite: Vietoj kefyro išbandykite pomidorų sultis – jos suteiks paplotėliams unikalaus skonio ir spalvos.
  • Priedai: Į tešlą galite įdėti smulkinto sūrio, česnako, žolelių ar prieskonių, kad paplotėliai taptų dar įdomesni.
  • Laikymas: Paplotėliai ilgai išlieka minkšti, todėl galite pasiruošti didesnę partiją ir laikyti sandariame inde.

Išvada

Šie paplotėliai – puiki alternatyva duonai iš parduotuvės. Jie greitai paruošiami, nebrangūs ir universalūs, tinkantys prie bet kokio patiekalo. Išbandykite šį receptą ir sutaupykite pinigų, mėgaudamiesi šviežiais, namuose keptais paplotėliais kiekvieną dieną!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.