Kaip greitai ir lengvai pagerinti vištienos kotletų skonį ir tekstūrą? Gali atrodyti, kad karbonadams gaminti reikėtų naudoti tik paprastus šviesios duonos džiūvėsėlius. Tačiau šiame recepte yra alternatyva, kuri puikiai tinka.
Turinys
Vienas iš kulinarinių triukų, kaip išlaikyti keptą mėsą tobulai sultingą, yra jos apvoliojimas tinkamais džiūvėsėliais. Kotletams dažnai naudojami džiūvėsėliai, tačiau verta eksperimentuoti su kitais ingredientais.
Būtent tokio požiūrio laikosi čekai, kurie vištieną apvolioja bulvių tešloje. Štai kaip tai padaryti.
Čekiškas vištienos karbonadas – ingredientai
- 2 vištienos filė
- 2 žalios vidutinio dydžio bulvės
- 1 kiaušinis
- 1 valgomasis šaukštas garstyčių
- 75 ml pieno
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- druska ir pipirai
- aliejus arba taukai kepimui
Čekiškas vištienos karbonadas – receptas (kaip gaminti)
- Pradėkite nuo filė supjaustymo griežinėliais. Tada švelniai išmuškite mėsą mėsos plaktuku ir pagardinkite druska bei pipirais iš visų pusių.
- Nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite bulves, tada smulkiai jas sutarkuokite. Į sutarkuotas bulves įmuškite kiaušinį, įpilkite pieno, garstyčių ir miltų. Gerai išmaišykite, kol gausite vientisą tešlą.
- Kotletus iš visų pusių apvoliokite paruoštoje tešloje. Prieš dėdami kotletus į keptuvę, leiskite tešlos pertekliui nuvarvėti nuo mėsos. Kepkite kotletus įkaitintame aliejuje maždaug dvi ar tris minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.