Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Daugiau džiūvėsėlių griebti nebenorėsite. Šį triuką man parodė draugas iš Čekijos

Karbonadas iš vištienos
1 min. skaitymo

Kaip greitai ir lengvai pagerinti vištienos kotletų skonį ir tekstūrą? Gali atrodyti, kad karbonadams gaminti reikėtų naudoti tik paprastus šviesios duonos džiūvėsėlius. Tačiau šiame recepte yra alternatyva, kuri puikiai tinka.

Vienas iš kulinarinių triukų, kaip išlaikyti keptą mėsą tobulai sultingą, yra jos apvoliojimas tinkamais džiūvėsėliais. Kotletams dažnai naudojami džiūvėsėliai, tačiau verta eksperimentuoti su kitais ingredientais.

Būtent tokio požiūrio laikosi čekai, kurie vištieną apvolioja bulvių tešloje. Štai kaip tai padaryti.

Čekiškas vištienos karbonadas – ingredientai

  • 2 vištienos filė
  • 2 žalios vidutinio dydžio bulvės
  • 1 kiaušinis
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių
  • 75 ml pieno
  • 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • druska ir pipirai
  • aliejus arba taukai kepimui

Čekiškas vištienos karbonadas – receptas (kaip gaminti)

  1. Pradėkite nuo filė supjaustymo griežinėliais. Tada švelniai išmuškite mėsą mėsos plaktuku ir pagardinkite druska bei pipirais iš visų pusių.
  2. Nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite bulves, tada smulkiai jas sutarkuokite. Į sutarkuotas bulves įmuškite kiaušinį, įpilkite pieno, garstyčių ir miltų. Gerai išmaišykite, kol gausite vientisą tešlą.
  3. Kotletus iš visų pusių apvoliokite paruoštoje tešloje. Prieš dėdami kotletus į keptuvę, leiskite tešlos pertekliui nuvarvėti nuo mėsos. Kepkite kotletus įkaitintame aliejuje maždaug dvi ar tris minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.