Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Daugiau nebekepu bulvinių blynų! Rudens „hitas“ – moliūgų blynai su grietine

Bulviniai blynai su cukinijomis
1 min. skaitymo

Bulvių blynai – patiekalas, visiems pažįstamas nuo vaikystės. Atrodytų, kas galėtų prilygti klasikiniams bulvių blynams? Tačiau nuo tada, kai išbandžiau moliūgų blynus, bulvių blynai nublanko. Jie minkštesni, kvapnesni ir turi lengvą salstelėjimą, kuris puikiai dera su prieskoniais ir žolelėmis.

Ingredientai

  • moliūgas – 450 g
  • bulvės – 200 g
  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • grietinė – 1 valgomasis šaukštas
  • miltai – 4 valg. šaukštai su kaupu
  • žalios petražolės – pagal skonį
  • druska, pipirai – pagal skonį
  • džiovintas česnakas – 0,5 šaukštelio
  • saulėgrąžų aliejus – kepimui

Paruošimas

  1. Moliūgą ir bulves sutarkuokite smulkia tarka. Nusausinkite sulčių perteklių.
  2. Įdėkite kiaušinius, grietinę, miltus, susmulkintas petražoles, česnaką ir prieskonius. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite tešlos šaukštais ir kepkite blynelius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  4. Patiekite karštus su grietine arba česnakų ir žolelių padažu.

Išbandžiusi moliūgų blynus supratau vieną dalyką – bulvių blynus kepsiu daug rečiau. Jie tokie skanūs, kad tampa tikru rudens hitu!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.