Šios morkų salotos ar užkandis skiriasi nuo panašių majonezo-grietinės patiekalų su dešimčia ingredientų. Tai labai paprastos salotos, bet mėgstamos — ir ypatingos.
Taip, visas reikalas ypač skaniame užpile: aštrokas, kvapnus — puikiai derinasi su grietinės švelnumu ir saldžiu, sultingu morkų traškesiu.
Ingredientai:
- Morkos 300-400 g;
- Grietinė 100 g;
- Majonezas 100 g;
- Garstyčios 1 arbatinis šaukštelis;
- Česnakai 2 skiltelės;
- Druska, cukrus pagal skonį, malti juodieji pipirai pagal pageidavimą, kalendros, džiovinti vaisiai.
Gaminimas:
Morkas sutarkuoti burokine tarka — ilgomis gražiomis „juostelėmis”. Man patinka tarkuoti viena kryptimi, plačiu judesiu žemyn — taip pjūvis išeina ypač ilgas.
Pasūdyti — tik žiupsnelis druskos, pamaišyti — ir palikti 10 minučių „pastovėti”. Kam to reikia? Morkos šiek tiek „pasimarinuos”, taps minkštesnės.
Paruošti užpilą — tai svarbiausia.
Sumaišyti: dalį grietinės, dalį majonezo, druską, žiupsnelį cukraus balansui, galima šiek tiek maltų juodųjų pipirų (truputį). Man šiose salotose patinka smulkiai pjaustytos kalendros ir garstyčios.
Pridėkite riešutų ir smulkiai supjaustyto česnako.
Ir — taip, aromatas bus per daug česnakinis. O smulkiai sukapoti česnakai — jų aromatas tuo pat metu ryškesnis, gilesnis, bet švelnesnis. Sunku paaiškinti, tiesiog reikia palyginti.
O kodėl majonezas ir grietinė? Jie nuostabiai dera. Anksčiau gamindavau su grietine, pagal nuotaiką su majonezu. Pasirodo geriausia naudoti abu.
Užpilkite morkų salotas, patiekiant galima apšlakstyti citrinos sultimis pagal skonį. Galite dar įdėti razinų (mirkytų vandenyje).
Viskas, salotos paruoštos.