Jei namuose turite sausainių, grietinės ir bananų, skanus desertas garantuotas! Šį nuostabų pyragą be kepimo paruošite vos per 15 minučių, o po 30 minučių šaldytuve jis bus pasiruošęs mėgautis. Štai kaip tai padaryti.
Turinys
Pyragas be kepimo per 15 minučių
Jums reikės:
- 300 g sausainių
- 200 ml pieno
- 4 bananai
- 500 g grietinės (20 % riebumo)
- 100 g cukraus pudros
- 50 g juodojo šokolado
- 1 arb. šaukštelis vanilės esencijos
Paruošimas:
- Sausainių sluoksnis: Paimkite stiklinę pieno. Pamirkykite sausainius piene ir išdėliokite juos vienu sluoksniu lėkštėje ar kepimo formoje.
- Grietinėlės kremas: Grietinę išplakite mikseriu, kol susidarys standžios putos. Suberkite cukraus pudrą, įpilkite vanilės esenciją ir dar šiek tiek paplakite. Gausiai aptepkite sausainių sluoksnį šiuo kremu.
- Bananų sluoksnis: Nulupkite bananus ir supjaustykite juos 0,5 cm storio griežinėliais. Išdėliokite juos ant grietinėlės sluoksnio.
- Sluoksnių kartojimas: Tęskite sluoksniavimą tuo pačiu principu – sausainiai, grietinėlės kremas, bananai – kol suformuosite antrą ir trečią sluoksnius. Viršutinis sluoksnis turi būti iš sausainių.
- Šaldymas: Paruoštą pyragą dėkite į šaldytuvą 30 minučių, kad sustingtų.
- Patiekimas: Ištraukę pyragą, pabarstykite jį tarkuotu juoduoju šokoladu ir patiekite.
Pastabos:
- Nebūtina naudoti kvadratinių trapių sausainių – puikiai tiks ir krekeriai.
- Jei grietinė netinka, galite pasigaminti alternatyvų kremą, tačiau tam prireiks šiek tiek daugiau pastangų.
Alternatyvus kremas pyragui
Jums reikės:
- 300 g sviesto
- 300 g cukraus
- 1 kiaušinis
- 300 ml pieno
- 1 arb. šaukštelis bulvių krakmolo
- 2 puodeliai smulkintų riešutų
- 1 žiupsnelis vanilino
Paruošimas:
- Krakmolo mišinys: Ištirpinkite krakmolą pusėje puodelio pašildyto pieno. Likusį pieną užvirkite puode, supilkite krakmolo mišinį, išmaišykite ir trumpai pavirkite, kol masė sutirštės. Atvėsinkite.
- Kremo plakimas: Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės. Įmuškite kiaušinį, sudėkite atvėsusį krakmolo mišinį, vaniliną ir gerai išmaišykite. Jei norite, įberkite smulkintų riešutų.
- Pyrago formavimas: Šiuo kremu galite tepti sausainių sluoksnius, kaip aprašyta anksčiau. Arba susmulkinkite sausainius į trupinius, sumaišykite su kremu, sudėkite masę į kepimo formą, išklotą maistine plėvele, ir palaikykite šaldytuve kelias valandas.
- Patiekimas: Prieš patiekdami atsargiai išimkite pyragą iš formos, nuimkite plėvelę ir sudėkite į lėkštę.
Išvada
Šis pyragas – tikras išsigelbėjimas, kai norisi greito, bet neapsakomai skanaus deserto. Nesvarbu, ar pasirinksite grietinėlės, ar sviesto kremą, rezultatas pradžiugins visus smaližius!