Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Geras pyragas – tas, kurio nereikia kepti: 1 sauja sausainių, daug grietinėlės ir neapsakomas malonumas

Skanus pyragas be kepimo
3 min. skaitymo

Jei namuose turite sausainių, grietinės ir bananų, skanus desertas garantuotas! Šį nuostabų pyragą be kepimo paruošite vos per 15 minučių, o po 30 minučių šaldytuve jis bus pasiruošęs mėgautis. Štai kaip tai padaryti.

Pyragas be kepimo per 15 minučių

Jums reikės:

  • 300 g sausainių
  • 200 ml pieno
  • 4 bananai
  • 500 g grietinės (20 % riebumo)
  • 100 g cukraus pudros
  • 50 g juodojo šokolado
  • 1 arb. šaukštelis vanilės esencijos

Paruošimas:

  1. Sausainių sluoksnis: Paimkite stiklinę pieno. Pamirkykite sausainius piene ir išdėliokite juos vienu sluoksniu lėkštėje ar kepimo formoje.
  2. Grietinėlės kremas: Grietinę išplakite mikseriu, kol susidarys standžios putos. Suberkite cukraus pudrą, įpilkite vanilės esenciją ir dar šiek tiek paplakite. Gausiai aptepkite sausainių sluoksnį šiuo kremu.
  3. Bananų sluoksnis: Nulupkite bananus ir supjaustykite juos 0,5 cm storio griežinėliais. Išdėliokite juos ant grietinėlės sluoksnio.
  4. Sluoksnių kartojimas: Tęskite sluoksniavimą tuo pačiu principu – sausainiai, grietinėlės kremas, bananai – kol suformuosite antrą ir trečią sluoksnius. Viršutinis sluoksnis turi būti iš sausainių.
  5. Šaldymas: Paruoštą pyragą dėkite į šaldytuvą 30 minučių, kad sustingtų.
  6. Patiekimas: Ištraukę pyragą, pabarstykite jį tarkuotu juoduoju šokoladu ir patiekite.

Pastabos:

  • Nebūtina naudoti kvadratinių trapių sausainių – puikiai tiks ir krekeriai.
  • Jei grietinė netinka, galite pasigaminti alternatyvų kremą, tačiau tam prireiks šiek tiek daugiau pastangų.
Pyragui supjaustykite bananus
Pyragui supjaustykite bananus

Alternatyvus kremas pyragui

Jums reikės:

  • 300 g sviesto
  • 300 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 300 ml pieno
  • 1 arb. šaukštelis bulvių krakmolo
  • 2 puodeliai smulkintų riešutų
  • 1 žiupsnelis vanilino
Sausainius aptepkite kremu
Sausainius aptepkite kremu

Paruošimas:

  1. Krakmolo mišinys: Ištirpinkite krakmolą pusėje puodelio pašildyto pieno. Likusį pieną užvirkite puode, supilkite krakmolo mišinį, išmaišykite ir trumpai pavirkite, kol masė sutirštės. Atvėsinkite.
  2. Kremo plakimas: Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės. Įmuškite kiaušinį, sudėkite atvėsusį krakmolo mišinį, vaniliną ir gerai išmaišykite. Jei norite, įberkite smulkintų riešutų.
  3. Pyrago formavimas: Šiuo kremu galite tepti sausainių sluoksnius, kaip aprašyta anksčiau. Arba susmulkinkite sausainius į trupinius, sumaišykite su kremu, sudėkite masę į kepimo formą, išklotą maistine plėvele, ir palaikykite šaldytuve kelias valandas.
  4. Patiekimas: Prieš patiekdami atsargiai išimkite pyragą iš formos, nuimkite plėvelę ir sudėkite į lėkštę.

Išvada

Šis pyragas – tikras išsigelbėjimas, kai norisi greito, bet neapsakomai skanaus deserto. Nesvarbu, ar pasirinksite grietinėlės, ar sviesto kremą, rezultatas pradžiugins visus smaližius!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.