Nėra vieno visiškai teisingo klasikinio recepto – kiekviena šeimininkė savo variantą laiko pačiu tikriausiu. Visgi šis gali būti puikus pagrindas, kurį kiekvienas gali pritaikyti pagal savo skonį – keisti cukraus, acto, žolelių ar prieskonių kiekius.
Vienam litriniam stiklainiu užpildyti reikės:
- nedidelių agurkėlių
- 1 mažo sveiko svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 2 juodųjų serbentų lapų
- 2–3 krapų šakelių
- 2–3 gvazdikėlių
- 1 mažo lauro lapo
- 4–5 kvapiųjų pipirų
Marinatui:
- 1 l vandens
- 1 ½ valgom. šaukšto druskos
- 7–8 valgom. šaukštų 9 % acto
- 2 valgom. šaukštų cukraus
Gaminimo eiga:
- Nuplautiems agurkams nupjaukite galus ir kartu su prieskoninėmis žolelėmis bei prieskoniais sudėkite į stiklainį.
- Užvirkite marinatą ir užpilkite jį ant agurkų dar karštą.
- Uždėkite dangtelį, pasterizuokite 5–7 minutes 75 °C temperatūroje, tuomet sandariai užsukite ir trumpam apverskite stiklainį dangteliu žemyn.
Skanaus prisiminimų skonio!