Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Geriausias klasikinis receptas – agurkai kaip vaikystėje

1 min. skaitymo

Nėra vieno visiškai teisingo klasikinio recepto – kiekviena šeimininkė savo variantą laiko pačiu tikriausiu. Visgi šis gali būti puikus pagrindas, kurį kiekvienas gali pritaikyti pagal savo skonį – keisti cukraus, acto, žolelių ar prieskonių kiekius.

Vienam litriniam stiklainiu užpildyti reikės:

  • nedidelių agurkėlių
  • 1 mažo sveiko svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 juodųjų serbentų lapų
  • 2–3 krapų šakelių
  • 2–3 gvazdikėlių
  • 1 mažo lauro lapo
  • 4–5 kvapiųjų pipirų

Marinatui:

  • 1 l vandens
  • 1 ½ valgom. šaukšto druskos
  • 7–8 valgom. šaukštų 9 % acto
  • 2 valgom. šaukštų cukraus

Gaminimo eiga:

  1. Nuplautiems agurkams nupjaukite galus ir kartu su prieskoninėmis žolelėmis bei prieskoniais sudėkite į stiklainį.
  2. Užvirkite marinatą ir užpilkite jį ant agurkų dar karštą.
  3. Uždėkite dangtelį, pasterizuokite 5–7 minutes 75 °C temperatūroje, tuomet sandariai užsukite ir trumpam apverskite stiklainį dangteliu žemyn.

Skanaus prisiminimų skonio!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *