Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Geriausias klasikinis receptas – agurkai kaip vaikystėje

1 min. skaitymo

Nėra vieno visiškai teisingo klasikinio recepto – kiekviena šeimininkė savo variantą laiko pačiu tikriausiu. Visgi šis gali būti puikus pagrindas, kurį kiekvienas gali pritaikyti pagal savo skonį – keisti cukraus, acto, žolelių ar prieskonių kiekius.

Vienam litriniam stiklainiu užpildyti reikės:

  • nedidelių agurkėlių
  • 1 mažo sveiko svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 juodųjų serbentų lapų
  • 2–3 krapų šakelių
  • 2–3 gvazdikėlių
  • 1 mažo lauro lapo
  • 4–5 kvapiųjų pipirų

Marinatui:

  • 1 l vandens
  • 1 ½ valgom. šaukšto druskos
  • 7–8 valgom. šaukštų 9 % acto
  • 2 valgom. šaukštų cukraus

Gaminimo eiga:

  1. Nuplautiems agurkams nupjaukite galus ir kartu su prieskoninėmis žolelėmis bei prieskoniais sudėkite į stiklainį.
  2. Užvirkite marinatą ir užpilkite jį ant agurkų dar karštą.
  3. Uždėkite dangtelį, pasterizuokite 5–7 minutes 75 °C temperatūroje, tuomet sandariai užsukite ir trumpam apverskite stiklainį dangteliu žemyn.

Skanaus prisiminimų skonio!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.