Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Geriausias nekeptas mėlynių sūrio pyragas: desertas, kuris visada palieka įspūdį

Mėlynių pyragas
2 min. skaitymo

Šis nekeptas mėlynių sūrio pyragas yra vienas tų desertų, kurie atrodo įspūdingai, bet pagaminami stebėtinai paprastai. Jokios orkaitės, jokio rūpesčio – tik švelniai saldus kremas, traškus pagrindas ir gaivus mėlynių sluoksnis. Puikiai tinka tiek vasarai, tiek žiemai, o mėlynes galite rinktis šviežias arba šaldytas – rezultatas visada kreminis ir stabilus.

Ingredientai

Pagrindui

  • 200 g sausainių
  • 80 g sviesto

Kremui

  • 300 g mėlynių
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
  • 10 g želatinos
  • 2 puodeliai kreminio sūrio
  • 1 puodelis cukraus pudros
  • 2/3 puodelio plakamosios grietinėlės
  • 1 pakelis vanilinio cukraus

Viršutiniam sluoksniui

  • 7 g želatinos
  • 35 ml šalto vandens
  • 180 g mėlynių
  • 2 šaukštai cukraus
  • 70 ml vandens
Nuostabaus grožio tortas
Nuostabaus grožio tortas

Gaminimas

1. Paruoškite pagrindą

Sausainius susmulkinkite ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Masę tvirtai prispauskite prie formos dugno ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

2. Paruoškite mėlynių įdarą

Mėlynes su cukrumi ir citrinos sultimis pavirkite, kol suminkštės, tada atvėsinkite.

3. Paruoškite želatiną

Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, palikite 10–15 minučių, kad išbrinktų, tuomet lengvai pašildykite, kad visiškai ištirptų.

4. Paruoškite kremą

Kreminį sūrį išplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Supilkite grietinėlę ir plakite iki vientisos, purios masės.
Atvėsusias mėlynes sumaišykite su želatina, tuomet švelniai įmaišykite į kremo masę.
Supilkite kremą ant sausainių pagrindo ir laikykite šaldiklyje apie valandą.

5. Viršutinis sluoksnis

Mėlynes su cukrumi ir vandeniu pavirkite, kol ištirps cukrus, ir visiškai atvėsinkite.
Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje, ištirpinkite ir supilkite į mėlynių masę.
Užpilkite ant sustingusio kremo ir palikite šaldytuve per naktį.

Pabaigai

Prieš patiekiant galite papuošti šviežiomis mėlynėmis ir mėtų lapeliais – desertas atrodys taip, lyg būtų atkeliavęs iš konditerijos vitrinos. Toks pyragas ne tik paprastas, bet ir kone neįmanoma jo sugadinti, todėl tinka ir pradedantiesiems, ir patyrusiems saldumynų mėgėjams.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.