Šis nekeptas mėlynių sūrio pyragas yra vienas tų desertų, kurie atrodo įspūdingai, bet pagaminami stebėtinai paprastai. Jokios orkaitės, jokio rūpesčio – tik švelniai saldus kremas, traškus pagrindas ir gaivus mėlynių sluoksnis. Puikiai tinka tiek vasarai, tiek žiemai, o mėlynes galite rinktis šviežias arba šaldytas – rezultatas visada kreminis ir stabilus.
Ingredientai
Pagrindui
- 200 g sausainių
- 80 g sviesto
Kremui
- 300 g mėlynių
- 2 šaukštai cukraus
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
- 10 g želatinos
- 2 puodeliai kreminio sūrio
- 1 puodelis cukraus pudros
- 2/3 puodelio plakamosios grietinėlės
- 1 pakelis vanilinio cukraus
Viršutiniam sluoksniui
- 7 g želatinos
- 35 ml šalto vandens
- 180 g mėlynių
- 2 šaukštai cukraus
- 70 ml vandens

Gaminimas
1. Paruoškite pagrindą
Sausainius susmulkinkite ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Masę tvirtai prispauskite prie formos dugno ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
2. Paruoškite mėlynių įdarą
Mėlynes su cukrumi ir citrinos sultimis pavirkite, kol suminkštės, tada atvėsinkite.
3. Paruoškite želatiną
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, palikite 10–15 minučių, kad išbrinktų, tuomet lengvai pašildykite, kad visiškai ištirptų.
4. Paruoškite kremą
Kreminį sūrį išplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Supilkite grietinėlę ir plakite iki vientisos, purios masės.
Atvėsusias mėlynes sumaišykite su želatina, tuomet švelniai įmaišykite į kremo masę.
Supilkite kremą ant sausainių pagrindo ir laikykite šaldiklyje apie valandą.
5. Viršutinis sluoksnis
Mėlynes su cukrumi ir vandeniu pavirkite, kol ištirps cukrus, ir visiškai atvėsinkite.
Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje, ištirpinkite ir supilkite į mėlynių masę.
Užpilkite ant sustingusio kremo ir palikite šaldytuve per naktį.
Pabaigai
Prieš patiekiant galite papuošti šviežiomis mėlynėmis ir mėtų lapeliais – desertas atrodys taip, lyg būtų atkeliavęs iš konditerijos vitrinos. Toks pyragas ne tik paprastas, bet ir kone neįmanoma jo sugadinti, todėl tinka ir pradedantiesiems, ir patyrusiems saldumynų mėgėjams.


