Ruduo – obuolių ir visų nuostabių desertų, kuriuos galima iš jų pagaminti, metas. Tarp jų išsiskiria klasika – geriausias obuolių pyragas, kuris savo traškia tešla ir sultingu obuolių įdaru visada primena namų jaukumą ir šilumą.
Turinys
Ingredientai
Tešla:
- 350 g miltų
- 0,5 pakelio kepimo miltelių
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 120 g cukraus pudros
- 150 g margarino arba sviesto
- 2 kiaušinių tryniai
- 4 šaukštai grietinės
Įdaras:
- obuoliai (kiek norite – storesniam sluoksniui dėkite daugiau)
- 80 g cukraus
- 1 valgomasis šaukštas džiūvėsėlių
- žiupsnelis cinamono
Gaminimo procesas
- Tešlos paruošimas.
Persijokite miltus su kepimo milteliais ant darbinio paviršiaus. Sudėkite margariną arba sviestą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, kiaušinių trynius ir grietinę. Minkykite, kol gausite lygią, minkštą tešlą. Padėkite ją į šaldytuvą arba vėsią vietą pailsėti. - Įdaras.
Obuolius sutarkuokite stambia tarka. Suberkite cukrų, cinamoną ir džiūvėsėlius. Gerai išmaišykite. Džiūvėsėliai sugers dalį sulčių ir neleis įdarui persigerti. - Pyrago surinkimas.
Tešlą padalinkite į dvi dalis. Iškočiokite pirmąją dalį ir išklokite ja kepimo formą. Tolygiai paskleiskite obuolių įdarą, uždenkite antruoju tešlos sluoksniu. - Kepimas.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite apie 60 minučių, kol viršus gražiai apskrus.
Patarimai tobulam skoniui
- Į obuolių įdarą įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių – jos suteiks gaivumo.
- Norite saldesnio varianto? Įdėkite saują razinų ar kapotų riešutų.
- Patiekite pyragą šiek tiek pašildytą, pabarstytą cukraus pudra. Su puodeliu arbatos ar kavos – tikras rudens desertas.