Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Geriausias obuolių pyragas – receptas, kuris niekada nenuvilia

Geriausias obuolių pyragas
2 min. skaitymo

Ruduo – obuolių ir visų nuostabių desertų, kuriuos galima iš jų pagaminti, metas. Tarp jų išsiskiria klasika – geriausias obuolių pyragas, kuris savo traškia tešla ir sultingu obuolių įdaru visada primena namų jaukumą ir šilumą.

Ingredientai

Tešla:

  • 350 g miltų
  • 0,5 pakelio kepimo miltelių
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 120 g cukraus pudros
  • 150 g margarino arba sviesto
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 4 šaukštai grietinės

Įdaras:

  • obuoliai (kiek norite – storesniam sluoksniui dėkite daugiau)
  • 80 g cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas džiūvėsėlių
  • žiupsnelis cinamono

Gaminimo procesas

  1. Tešlos paruošimas.
    Persijokite miltus su kepimo milteliais ant darbinio paviršiaus. Sudėkite margariną arba sviestą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, kiaušinių trynius ir grietinę. Minkykite, kol gausite lygią, minkštą tešlą. Padėkite ją į šaldytuvą arba vėsią vietą pailsėti.
  2. Įdaras.
    Obuolius sutarkuokite stambia tarka. Suberkite cukrų, cinamoną ir džiūvėsėlius. Gerai išmaišykite. Džiūvėsėliai sugers dalį sulčių ir neleis įdarui persigerti.
  3. Pyrago surinkimas.
    Tešlą padalinkite į dvi dalis. Iškočiokite pirmąją dalį ir išklokite ja kepimo formą. Tolygiai paskleiskite obuolių įdarą, uždenkite antruoju tešlos sluoksniu.
  4. Kepimas.
    Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite apie 60 minučių, kol viršus gražiai apskrus.

Patarimai tobulam skoniui

  • Į obuolių įdarą įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių – jos suteiks gaivumo.
  • Norite saldesnio varianto? Įdėkite saują razinų ar kapotų riešutų.
  • Patiekite pyragą šiek tiek pašildytą, pabarstytą cukraus pudra. Su puodeliu arbatos ar kavos – tikras rudens desertas.
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.