Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Graikinių riešutų vyniotinis: paprastas, sultingas ir be miltų – desertas, kuris visada pavyksta

Graikinių riešutų vyniotinis
2 min. skaitymo

Šis graikinių riešutų vyniotinis – tikras atradimas tiems, kurie mėgsta sodrius, bet lengvus desertus. Jame nėra miltų, todėl tešla tampa nepaprastai puri, o riešutai suteikia intensyvų skonį ir natūralų saldumą. Minkštas biskvitas, gaivus grietinės kremas ir švelnus riešutų aromatas – puikus derinys tiek šventiniam stalui, tiek ramiam sekmadienio kavos puodeliui.

Ingredientai (didelei skardai)

  • 6 kiaušiniai
  • 6 šaukštai cukraus
  • 100 g maltų graikinių riešutų
  • 410 ml grietinės (1 didelis indelis)

Papildomai (pagal skonį):

  • šaukštas cukraus pudros – saldesniam įdarui
  • šaukštas abrikosų uogienės – gaivesniam skoniui
  • papildomi malti riešutai – papuošimui
Vyniotinis su graikiniais riešutais
Vyniotinis su graikiniais riešutais

Gaminimo būdas

1. Paruoškite tešlą (biskvitą).
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų, tuomet po truputį suberkite cukrų ir toliau plakite, kol masė taps blizgi. Atsargiai įmaišykite maltus graikinius riešutus, o galiausiai – kiaušinių trynius. Masė turi būti puri ir lengva.

2. Kepkite.
Išklokite didelę kepimo skardą kepimo popieriumi ir tolygiai paskleiskite paruoštą tešlą. Kepkite apie 20 minučių 200 °C temperatūroje, kol paviršius šiek tiek paruduos.

3. Suvyniokite.
Vos ištrauktą iš orkaitės karštą lakštą susukite į ritinį kartu su kepimo popieriumi – taip biskvitas neįtrūks. Palikite visiškai atvėsti.

4. Paruoškite įdarą.
Atvėsusį biskvitą atsargiai išvyniokite, nuimkite popierių ir aptepkite grietine. Norint švelnesnio saldumo, į grietinę įmaišykite cukraus pudros. Galite papildomai patepti šaukštu abrikosų uogienės – ji suteiks malonų rūgštelės akcentą.

5. Formuokite vyniotinį.
Vėl susukite į ritinį, viršų aptepkite plonu grietinės sluoksniu ir pabarstykite maltais riešutais.

Patarimai

  • Kad skonis būtų dar sodresnis, prieš malant riešutus lengvai paskrudinkite sausoje keptuvėje – jie išleis daugiau aromato.
  • Desertą laikykite šaldytuve, kad įdaras sustingtų. Geriausias skonis – po kelių valandų, kai visi sluoksniai „susidraugauja“.

Rezultatas – minkštas, sultingas ir kvapnus suktinukas, kuriame puikiai dera riešutų gilumas ir grietinės gaivumas. Lengva pagaminti, bet skonis – tarsi iš geriausios konditerijos.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.