Blynai – vienas universaliausių patiekalų, jie tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Kad šis patiekalas nepradėtų nusibosti, siūlome jums išbandyti netradicinį, bet itin skanų įdaro receptą, kurį įvertins visa šeima.
Blynai – paprasta tešla iš pieno, kiaušinių ir miltų, tačiau jie tampa tikru skanėstu tik tada, kai juose atsiranda gardus įdaras. Būtent įdaras lemia, ar blynas bus paprastas užkandis, ar sotus, pilnavertis patiekalas.
Svarbu prisiminti – blynas be įdaro tėra paprasta kepta tešla. O kai viduje – skanus įdaras ir jis dar šiek tiek pakepamas ar užkepamas orkaitėje, tai jau visai kitas reikalas. Blynai su įdaru visada populiaresni: jie sotesni, skanesni ir verti kiekvieno kąsnio.
Trys įdarai, kuriuos verta išbandyti
1. Varškės įdaras – amžina klasika
Paimkite naminės varškės, įmuškite kiaušinio trynį, įberkite šiek tiek cukraus pagal skonį ir įmaišykite išmirkytų razinų. (Razinoms užpilkite verdančio vandens – taip jos suminkštės.) Viską gerai išmaišykite – įdaras bus švelnus, saldus ir toks skanus, kad galėsite valgyti net be blynų!
2. Vištienos įdaras – sotus ir maistingas
Vištienos krūtinėlę apkepkite, tuomet sumalkite mėsmale arba susmulkinkite. Įmaišykite kiaušinį, šiek tiek druskos, pipirų ir mėgstamų žolelių. Rezultatas – skanus, sotus įdaras, tinkantis tiek vaikams, tiek suaugusiems. Patiekite su šaukšteliu grietinės ant viršaus – bus dar gardžiau.
3. Grybų įdaras – aromatingas ir tinkamas pasninkui
Grybus (tinka pievagrybiai ar miško grybai) apkepkite su svogūnais, paskaninkite druska ir pipirais. Įdaras iškepa kvapnus ir sultingas – tobulas rudeninis skonis. Tinka pasninko dienoms, o jei blynus kepate be pieno – naudokite vandenį arba augalinį pieną ir turėsite visiškai liesą patiekalą.
Išbandykite šiuos įdarus ir pamatysite – blynai vėl taps mylimiausiu šeimos patiekalu. Jei pageidaujate, galiu pateikti dar ir saldžių arba vegetariškų įdarų idėjų!