Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Griebkite persikus ir iškepkite nepakartojamų blynų: greitų, purių ir subtilių blynų receptas

Blynai su persikų gabaliukais
2 min. skaitymo

Greiti, lengvi ir purūs – štai kokie šie persikų blyneliai. Jie iškepa per 20 minučių, be jokių mielių. Sultingi vaisių gabalėliai subtilioje tešloje tirpsta burnoje, o visas patiekalas dar skanesnis, pabarstytas trupučiu cukraus pudros. Jie puikiai tinka pusryčiams, desertui, popietės arbatai ar saldžiai vasaros vakarienei.

Persikų blynai – purių blynų receptas

Paruošimo laikas: 20 minučių
Porcijų skaičius: 2–3
Sudėtingumo lygis: lengvas

Sudedamosios dalys:

  • 2 persikai (vidutinio prinokimo – apie 250 g)
  • 150 g kvietinių miltų
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 200 ml pieno
  • 1 kiaušinis
  • kepimo aliejus
Blynai su persikais
Blynai su persikais

Kaip iškepti persikų blynelius?

  1. Persikus kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
  3. Supilkite pieną į sausus ingredientus, įmuškite kiaušinį ir maišykite, kol mišinys taps vientisas ir be gumulėlių.
  4. Švelniai įmaišykite persikų gabalėlius į tešlą.
  5. Keptuvėje įkaitinkite apie 0,5 cm aliejaus. Į keptuvę šaukštu dėkite tešlą, formuodami mažus blynelius.
  6. Kepkite apie 1,5 minutės iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
  7. Patiekite šiltus, pabarstytus cukraus pudra ir su mėgstamais priedais. Skanaus!

Su kuo patiekti persikų blynus?

Persikų blynai akimirksniu sukelia vasaros atostogų pas močiutę prisiminimus – šviežių vaisių kvapas, pro virtuvės langą besileidžianti saulė ir lėkštė, pilna purių, auksinių blynelių. Šie maži kulinariniai stebuklai skaniausiai su paprastais priedais.

Persikų blynus geriausia patiekti šiltus, pabarstytus cukraus pudra arba apšlakstytus trupučiu medaus. Jie taip pat puikiai dera su šaukštu paprasto jogurto, graikiško jogurto, grietinės arba skyr.

Dar didesniam malonumui galite juos patiekti su saldžiais padažais, pavyzdžiui, braškių, aviečių ar vyšnių uogiene. Pridėjus šviežių vaisių, saldūs blynai taps dar apetitingesni ir spalvingesni. Mano mėgstamiausias derinys su saldžiais persikų blynais yra rūgštūs kiviai. Ką pasirinksite jūs?

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.