Kotletai bus dar skanesni, jei teisingai paruošite maltą mėsą. Tik tada galėsite iš tikrųjų mėgautis savo rankomis pagaminto patiekalo skoniu ir aromatu.
Kaip iškepti tikrai skanius maltos mėsos kotletus
Jei į maltą mėsą kotletams įdėsite šiek tiek citrinos sulčių, rezultatas gali jus maloniai nustebinti. Mėsa taps minkštesnė, sultingesnė ir aromatingesnė, be priemaišų, kurios galėtų neigiamai paveikti skonį. Citrinose esanti rūgštis padeda suminkštinti mėsos struktūrą. Toks kulinarinis triukas yra ne tik skanus, bet ir naudingas, ypač ruošiant kukulius ar kotletus.
Kaip paruošti skanią maltą mėsą kotletams
Citrinų sultys padeda mėsai išlikti sultingai net ir po ilgo terminio apdorojimo. Jos neleidžia mėsai išdžiūti ir suteikia kotletų struktūrai vienodumo. Citrinų sultis reikėtų dėti kepimo pradžioje, tačiau svarbu nepersistengti – užteks vos pusės arbatinio šaukštelio 500 gramų maltos mėsos. Taip suminkštinsite mėsos struktūrą, bet neišbalansuosite skonio.
Šeimininkės pataria, kaip paruošti tikrai skanią maltą mėsą sultingiems ir sodriems kotletams
Kai kurie virėjai į maltą mėsą vietoj sulčių deda citrinos žievelę. Lengvas jos aromatas pagerina skonį, bet neturi įtakos rūgštingumui. Pasak ekspertų, citrinos sultys ypač tinka vištienai ir kalakutienai. Kadangi šios mėsos rūšys dažnai būna sausos, rūgštis padeda to išvengti.
Jei į maltą mėsą pridėsite šiek tiek šviežių žolelių ir česnako, citrina pavirs tikra „skonio bomba“. Ruošdami maltą mėsą pyragui ar troškiniui, būtinai įdėkite citrinos sulčių – taip įdaras išliks tankus, nesubyrės ir neišsisklaidys.
Citrinos panaudojimas kituose patiekaluose
Kai kurios namų šeimininkės citriną naudoja ir kopūstų suktinukų įdarui. Sultys suminkština kopūstus ir pagerina bendrą patiekalo skonį. Be to, citrina yra vitamino C šaltinis, todėl patiekalas tampa ne tik skanesnis, bet ir naudingesnis.