Kiekviena namų šeimininkė žino, kaip gaminti bulvinius blynus. Tačiau ne visi bandė juos kepti nepridėdami miltų, manų kruopų ar net krakmolo. Tačiau yra vienas ingredientas, kuris neleis jiems subyrėti.
Tradicinis receptas – ne vienintelis būdas
Visi įpratę, kad bulviniai blynai – tai tarkuotos bulvės su kiaušiniu ir šaukštu miltų. Ir ne visos šeimininkės bandė juos gaminti kitaip. Taip, internete siūloma įdėti manų kruopų, avižinių dribsnių ir net krakmolo. Tačiau viena šeimininkė rado būdą, kaip juos pagaminti taip, kad be visų šių ingredientų jie nesubyrtų. Be to, jie dar skanesni!
Slaptasis ingredientas: bulvių košė
Gali pasirodyti kiek keista, bet į tarkuotas bulves reikia įdėti įprastos bulvių košės. Taip, tai skamba neįprastai ir netgi šiek tiek juokingai, bet veikia puikiai!
Kodėl tai veikia:
- Bulvių košėje jau yra virto krakmolo, kuris veikia kaip „klijai” ir išlaiko formą
- Tyrė bulvių skonį padaro dar subtilesnį
- Konsistencija nebūna tokia „šiurkšti”
Proporcijos:
400–500 gramų tarkuotų bulvių reikia tik 2–3 šaukštų tirštos tyrės (be pieno ar sviesto).
Gaminimo instrukcija:
1. Paruoškite tarkuotas bulves:
Šeimininkės taip pat atkreipia dėmesį, kad norint, jog blynai išeitų tankūs, svarbu gerai nuspausti skysčio perteklių sutarkavus bulves.
Svarbu: Būtent vanduo tešlą padaro purią, tad kuo mažiau vandens, tuo geriau.
2. Pridėkite kiaušinius:
Įmušite vieną visą kiaušinį ir dar vieną trynį. Trynys tirštesnis už baltymą ir padeda masei tvirtai prilipti prie keptuvės.
3. Įmaišykite bulvių tyrę:
Pridėkite 2–3 šaukštus tirštos bulvių košės ir gerai išmaišykite.
4. Kepimas:
- Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus
- Šaukštu dėkite tešlos gabalėlius
- Kepkite ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus
Svarbiausia gudrybė:
Gerai įkaitinkite keptuvę! Taip blynuose iš karto susidarys plutelė, kuri išlaikys formą, ir jie nespės išsiplėsti ant šaltos keptuvės.
Papildomi patarimai:
- Bulvių tyrė turi būti tiršta, be pieno ar sviesto
- Gerai nuspauskite tarkuotų bulvių skystį
- Naudokite daugiau trynio nei baltymo
- Įkaitinkite keptuvę prieš dėdami tešlą
- Neskubėkite apversti – leiskite susidaryti plutelei
Privalumai:
- Nereikia miltų, manų ar krakmolo
- Subtilus bulvių skonis
- Švelni, ne šiurkšti tekstūra
- Puikiai išlaiko formą
- Skonis – 10 balų!
Išvada
Taigi, kaip sakoma, gyvenk ir mokykis. Juk kiekvieną dieną atsiranda naujų kulinarinių gudrybių. Išbandykite šį receptą – bulvių košė bulviniuose blynuose tikrai jus nustebins savo veiksmingumu ir rezultatu!