Šis švelnus ir gardus razinomis įdarytas pyragas, pagamintas verdančiame piene, yra tikras skanėstas bet kuriam namų virėjui. Jis pradžiugins ir jūsų šeimą, ir svečius, o pats pyragas išnyks akimirksniu – arbatos net nereikės! Lengvas paruošimas ir neįtikėtinas skonis daro jį puikiu pasirinkimu bet kokiam arbatėlės vakarui.
Ko jums reikės:
- Razinos – 100 g
- Pienas – 1 stiklinė
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Cukrus – 4 šaukštai
- Druska – žiupsnelis
- Miltai – 100 g
- Kepimo milteliai – 1 arb. šaukštelis
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai
Pradėkime gaminti:
- Razinas kruopščiai nuplaukite tekančiu vandeniu – taip pašalinsite dulkes ir bet kokius nešvarumus.
- Supilkite pieną į nedidelį puodą arba keptuvę storu dugnu ir užvirinkite. Sudėkite nuplautas razinas. Vėl užvirinkite mišinį ir virkite apie 5 minutes, nuolat maišydami, kad razinos nepridegtų. Per tą laiką jos suminkštės ir išsipūs.
- Supilkite karštą pieną su razinomis į gilų dubenį. Elektriniu trintuvu sutrinkite mišinį iki vientisos masės – taip pyragas bus ypatingai minkštas.
- Į pieno ir razinų masę įmuškite kiaušinius, įberkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Išplakite, kol masė taps vientisa, o cukrus ištirps.
- Miltus persijokite per sietelį, kad būtų purūs ir nesusidarytų gumulėliai. Sumaišykite su kepimo milteliais. Palaipsniui berkite šį mišinį į kiaušinių ir pieno masę, nuolat plakdami, kol tešla taps vientisa.
- Supilkite augalinį aliejų ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Supilkite tešlą į kepimo skardą (silikoninę arba metalinę, išteptą riebalais ir pabarstytą miltais).
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių (priklausomai nuo orkaitės – patikrinkite mediniu pagaliuku: jis turi likti sausas).
- Išėmę leiskite pyragui šiek tiek atvėsti formoje, tuomet atsargiai išimkite ir perkelkite į serviravimo lėkštę. Norėdami, galite pabarstyti cukraus pudra.
Mėgaukitės švelniu, kvapniu ir burnoje tirpstančiu pyragu, pagamintu su meile!