Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Į verdantį pieną įmeskite razinas ir gausite gardų desertą, kuris tiesiog tirpsta burnoje

Nuostabus desertas
2 min. skaitymo

Šis švelnus ir gardus razinomis įdarytas pyragas, pagamintas verdančiame piene, yra tikras skanėstas bet kuriam namų virėjui. Jis pradžiugins ir jūsų šeimą, ir svečius, o pats pyragas išnyks akimirksniu – arbatos net nereikės! Lengvas paruošimas ir neįtikėtinas skonis daro jį puikiu pasirinkimu bet kokiam arbatėlės vakarui.

Ko jums reikės:

  • Razinos – 100 g
  • Pienas – 1 stiklinė
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Cukrus – 4 šaukštai
  • Druska – žiupsnelis
  • Miltai – 100 g
  • Kepimo milteliai – 1 arb. šaukštelis
  • Augalinis aliejus – 3 šaukštai
Pyragaičiai su varške ir razinomis
Pyragaičiai su varške ir razinomis

Pradėkime gaminti:

  1. Razinas kruopščiai nuplaukite tekančiu vandeniu – taip pašalinsite dulkes ir bet kokius nešvarumus.
  2. Supilkite pieną į nedidelį puodą arba keptuvę storu dugnu ir užvirinkite. Sudėkite nuplautas razinas. Vėl užvirinkite mišinį ir virkite apie 5 minutes, nuolat maišydami, kad razinos nepridegtų. Per tą laiką jos suminkštės ir išsipūs.
  3. Supilkite karštą pieną su razinomis į gilų dubenį. Elektriniu trintuvu sutrinkite mišinį iki vientisos masės – taip pyragas bus ypatingai minkštas.
  4. Į pieno ir razinų masę įmuškite kiaušinius, įberkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Išplakite, kol masė taps vientisa, o cukrus ištirps.
  5. Miltus persijokite per sietelį, kad būtų purūs ir nesusidarytų gumulėliai. Sumaišykite su kepimo milteliais. Palaipsniui berkite šį mišinį į kiaušinių ir pieno masę, nuolat plakdami, kol tešla taps vientisa.
  6. Supilkite augalinį aliejų ir dar kartą gerai išmaišykite.
  7. Supilkite tešlą į kepimo skardą (silikoninę arba metalinę, išteptą riebalais ir pabarstytą miltais).
  8. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių (priklausomai nuo orkaitės – patikrinkite mediniu pagaliuku: jis turi likti sausas).
  9. Išėmę leiskite pyragui šiek tiek atvėsti formoje, tuomet atsargiai išimkite ir perkelkite į serviravimo lėkštę. Norėdami, galite pabarstyti cukraus pudra.

Mėgaukitės švelniu, kvapniu ir burnoje tirpstančiu pyragu, pagamintu su meile!

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.