Kai norisi saldumo be vargo, šis desertas – tarsi maža magija iš kasdienybės. Jokio kepimo, jokių sudėtingų ingredientų, tik keli vaisiai, šiek tiek kūrybiškumo ir rezultatas, vertas konditerijos vitrinos. Obuolių rūgštelė, bananų švelnumas ir kokosų traškumas čia susilieja į harmoningą, gaivų desertą, kuris paruošiamas greičiau nei išverda kava.
Ko prireiks
- 3 obuolių
- 1 banano
- 250 ml obuolių sulčių
- 100 g cukraus
- 120 g kukurūzų krakmolo
- šiek tiek skysto maistinio dažiklio (nebūtina, bet suteikia spalvą)
- 100 g kokoso drožlių apvoliojimui
Kaip gaminti
1. Paruoškite vaisius.
Nulupkite obuolius ir bananą, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos, švelnios tyrės.
2. Sutirštinkite masę.
Gautą tyrę supilkite į puodą, įpilkite obuolių sulčių, suberkite cukrų, maistinį dažiklį ir gerai išmaišykite. Įberkite kukurūzų krakmolą ir dar kartą išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
3. Kaitinkite iki vientisos tekstūros.
Puodą dėkite ant silpnos ugnies ir nuolat maišykite šluotele, kol mišinys taps tirštas, glotnus ir blizgus.
4. Atvėsinkite ir suformuokite.
Supilkite masę į formą, išlyginkite paviršių ir palikite atvėsti. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kol visiškai sustings.
5. Pabaikite akcentu.
Sustingusį desertą supjaustykite mažais kvadratėliais ir kiekvieną apvoliokite kokoso drožlėse.

Rezultatas
Vos keli žingsniai – ir ant stalo lengvas, kvapnus, gaivus vaisių desertas. Obuolių rūgštelė pabrėžia bananų saldumą, o kokosų drožlės suteikia subtilaus traškumo.
Šis desertas puikiai tinka prie mėtų arbatos ar puodelio šilto kakavos, o vasarą – prie šalto jogurto ar ledų. Penkios minutės darbo, keli paprasti ingredientai, ir turite desertą, kuris skoniu pranoksta visus „greitus“ saldumynus.
Tobulas priminimas, kad kartais geriausi dalykai gyvenime – patys paprasčiausi.

