Su įprasta malta mėsa ir stikline kefyro galite iškepti neįtikėtinai skanius mėsos blynelius. Jie bus sultingesni nei įprasti kotletai, todėl patiks visiems.
Kiekviena namų šeimininkė nuolat ieško naujų, originalių ir įdomių receptų. Vieniems užtenka iškepti įprastus kotletus ir pasigaminti mėgstamą garnyrą, o kitiems patinka nuolatiniai kulinariniai eksperimentai. Jei priklausote antrajai namų šeimininkių kategorijai, siūlome jums originalų ir neįprastą mėsos blynelių su kefyru receptą.
Ingredientai mėsos blyneliams
Būtent kefyras šį skanėstą daro tokį skanų ir sultingą – jokių sausų kotletų, tik purvinas patiekalas su bet kokiu garnyru. Blyneliai pagal šį receptą puikiai derės su bulvėmis, makaronais ir įvairiomis kruopomis. Gaminimui reikės šių ingredientų:
- 400 gramų maltos mėsos
- 200 mililitrų kefyro
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 vištos kiaušinis
- 2 šaukštai miltų
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- Druska ir prieskoniai pagal skonį
- Augalinis aliejus kepimui
Mėsos blynelių su kefyru gaminimo eiga
Pirmiausia reikia nulupti svogūną ir česnaką, o tada juos smulkiai sukapoti arba sutarkuoti, kad gautųsi vienalytė masė. Į daržovių mišinį suberkite maltą mėsą – galima naudoti vištieną, kiaulieną ar jautieną.
Tada į maltą mėsą įpilkite kefyrą, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkiai supjaustytas žoleles – krapus arba petražoles – ir pagal skonį pasūdykite bei pagardinkite prieskoniais. Gerai išmaišykite.
Paskutinis žingsnis – į masę suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir vėl viską gerai išmaišykite. Tešla turėtų būti tiršta kaip tiršta grietinė.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, tada šaukštu dalimis dėkite tešlą formuodami nedidelius blynelius. Kepkite juos ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškeptus blynelius perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Skanaus!