Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Imu ryžius ir šiek tiek mėsos – iš to gaunasi gardi vakarienė visai šeimai: paprastas trupininio plovo receptas

Plovo receptas
3 min. skaitymo

Kartais tobulai vakarienei nereikia nei brangių ingredientų, nei sudėtingų žingsnių – tik šiek tiek mėsos, kelių daržovių ir gerų ryžių. Iš šių paprastų produktų galima paruošti tikrą virtuvės klasiką – purų, kvapnų ir trupininį plovą, kurio aromatas pritrauks visą šeimą prie stalo dar prieš jam išverdant.

Tobulo plovo paslaptis

Svarbiausia plovo sėkmės paslaptis – tinkamas eiliškumas ir kantrybė. Pirmiausia gaminamas kvapnus pagrindas iš mėsos, svogūnų, morkų ir prieskonių, o tik tada dedami ryžiai. Būtent toks gaminimo būdas leidžia išlaikyti kiekvieną ryžių grūdelį atskirą, lengvą ir purų.

Ingredientai

  • Ryžiai – 600 g
  • Jautiena – 1 kg
  • Svogūnai – 250 g
  • Morkos – 400 g
  • Razinos – 80 g
  • Plovo prieskoniai – 1 valgomasis šaukštas
  • Kmynai – 1/3 arbatinio šaukštelio
  • Druska – pagal skonį
  • Augalinis aliejus – kepimui

Nuostabus plovas

Žingsnis po žingsnio: kaip pagaminti purų plovą

1. Paruoškite mėsą.
Jautieną nuplaukite ir supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Įkaitinkite katilą ar storadugnį puodą su geru kiekiu aliejaus. Kai aliejus įkais, sudėkite mėsą ir kepkite ant stiprios ugnies, kol ji gražiai apskrus.

2. Sudėkite svogūnus.
Kai mėsa įgaus rudą plutelę, suberkite plonais pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Kepkite, maišydami, kol jie suminkštės ir taps permatomi.

3. Įdėkite morkas.
Morkas supjaustykite ilgomis juostelėmis – jos suteiks patiekalui klasikinį plovo vaizdą. Kepkite kartu su mėsa ir svogūnais dar apie 7–10 minučių.

4. Įberkite prieskonius ir razinas.
Sudėkite razinas, plovo prieskonius, žiupsnį ziros (kmynų). Šiek tiek pakepinkite, kad prieskoniai atskleistų aromatą.

5. Supilkite karštą vandenį.
Vandens kiekis turi apsemti daržoves ir mėsą. Įberkite druskos pagal skonį ir virkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes – taip gausite sodrų pagrindą.

6. Įdėkite ryžius.
Ryžius kelis kartus nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus – tai padės išvengti lipnumo. Atsargiai paskleiskite juos lygiu sluoksniu, nemaišydami. Užpilkite karštu vandeniu, kad apsemtų apie du centimetrus virš ryžių.

7. Virkite be dangčio.
Troškinkite plovą ant stiprios ugnies, kol vanduo beveik susigers. Kai ryžiai pradės brinkti, šaukštu padarykite kelias skylutes iki dugno – taip garai tolygiai pasiskirstys.

8. Baigiamas etapas.
Kai vandens nebeliks, surinkite ryžius į kalnelį katilo centre, uždenkite dangčiu ir virkite ant mažos ugnies 30–35 minutes.

9. Patiekite.
Išmaišykite švelniai, kad ryžiai liktų birūs. Patiekite plovą karštą, galite papuošti šviežiomis žolelėmis ar granatų sėklomis.

Rezultatas

Gautas plovas – purus, sultingas ir aromatingas, su subalansuotu mėsos, daržovių ir prieskonių skoniu. Tai klasikinis patiekalas, kurį galima ruošti savaitgalio pietums, šeimos vakarienei ar net šventei.

Kiekvienas šaukštas primena, kad paprastumas virtuvėje kartais yra didžiausias meistriškumas – tereikia šiek tiek meilės, kantrybės ir gero katilo.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.