Minkšti, purūs ir malonaus obuolių gaivumo – šie blynai greitai pagaminami ir visada pirmieji dingsta nuo stalo.
Obuolių blynai – vienas iš tų patiekalų, kurie primena vaikystę ir rudens skonį. Jie lengvi, švelniai purūs ir su maloniu obuolių poskoniu. Mano šeimoje jie dingsta iš lėkštės greičiau, nei spėju iškepti naują porciją. Šis receptas paprastas, patikrintas ir nereikalauja mielių ar ilgo pasiruošimo – tereikia kefyro, obuolių ir kelių kasdienių ingredientų.
Paruošimo būdas
- Dubenyje išplakite kiaušinio trynį (arba visą kiaušinį, jei naudojate) su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.
- Įpilkite šalto kefyro iš šaldytuvo ir gerai išmaišykite.
- Į kefyrą suberkite kepimo sodą – mišinys pradės putoti ir burbuliuoti, tai normali reakcija.
- Palaipsniui berkite miltus, kol gausite tirštą tešlą, kuri lėtai slysta nuo šaukšto.
- Nulupkite obuolius (jei norite, žievelę galite palikti) ir sutarkuokite stambia tarka. Įmaišykite juos į tešlą. Jei tešla per skysta, įberkite dar šiek tiek miltų.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Šaukštu formuokite blynelius ir kepkite uždengę dangčiu po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksinės rudos spalvos ir purūs.
- Iškepusius blynelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
Patiekimas
Šiuos blynus geriausia patiekti šiltus su:
- Grietine
- Medumi
- Klevų sirupu
- Uogiene
- Šviežiais vaisiais
Jie taip pat puikiai tinka tiesiog pabarstyti cukraus pudra.
Patarimai
- Kad blynai būtų puresni, naudokite šaltą kefyrą tiesiai iš šaldytuvo.
- Obuolius rinkitės pagal skonį: saldesni suteiks švelnumo, rūgštūs – malonaus kontrasto.
- Sveikesniam variantui dalį kvietinių miltų galite pakeisti viso grūdo arba avižiniais miltais.
Apibendrinimas
Tai vienas lengviausių obuolių blynų receptų – keli pagrindiniai ingredientai, 20 minučių virtuvėje ir pilna lėkštė purių, minkštų blynų. Jūsų šeima juos suvalgys dar nespėjus pagaminti kitos partijos!
Sudedamosios dalys (4 porcijoms)
- Obuoliai (kietesni) – 2–3 vnt.
- Kefyras (šaltas, 2,5 % riebumo) – 500 ml
- Kiaušinis (arba tik trynys) – 1 vnt. (galima gaminti ir be kiaušinio)
- Cukrus – 2–3 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus – 1 pakelis (arba pagal skonį)
- Druska – žiupsnelis
- Kepimo soda – 1 arbatinis šaukštelis (be kaupo)
- Miltai – 300–350 g (berkite, kol tešla taps tiršta)
- Aliejus – kepimui