Ruduo – puikus metas pripildyti namus šilumos ir jaukumo. O koks geresnis būdas tai padaryti nei su ką tik iškepto moliūgų pyrago aromatu? Šis desertas – tikra klasika, kurioje dera švelni tekstūra ir sodrus skonis. Paruoškite jį, kad sukurtumėte ypatingą atmosferą ir pradžiugintumėte savo artimuosius.
Turinys
Moliūgų pyrago receptas: ingredientai
Pagrindui:
- 1 puodelis skrudintų graikinių riešutų
- 1 puodelis avižinių miltų
- 1/4 puodelio rudojo cukraus
- 1/3 puodelio ištirpinto sviesto
- 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono
- Žiupsnelis druskos
Įdarui:
- 1,5 puodelio moliūgų tyrės
- 1,5 puodelio anakardžių (pamirkytų 4 valandas arba per naktį)
- 2 gerai išplakti kiaušiniai
- 1/2 puodelio rudojo cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
- 1/2 arbatinio šaukštelio muskato riešuto
- 1/8 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
Kaip pasigaminti moliūgų pyragą
- Paruoškite anakardžių kremą. Nusausinkite ir nuplaukite išmirkytus anakardžius. Maišytuve dideliu greičiu 2–3 minutes sutrinkite nusausintus anakardžius su nedideliu kiekiu vandens iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
- Paruoškite pagrindą. Virtuvės kombaine sumaišykite riešutus, avižinius miltus, rudąjį cukrų, ištirpintą sviestą, cinamoną ir druską. Trinkite, kol mišinys taps vientisas ir gerai laikysis, kai suspausite pirštais.
- Formuokite plutelę. Šaukštu sudėkite riešutų mišinį į pyrago formą ir, naudodami plokščią stiklinės dugną, tolygiai ir tvirtai prispauskite jį prie dugno ir šonų.
- Kepkite pagrindą 12 minučių arba kol plutelė lengvai paruduos. Atidėkite į šalį.
- Paruoškite įdarą. Dideliame dubenyje sumaišykite moliūgų tyrę, anakardžių kremą, kiaušinius, rudąjį cukrų ir visus prieskonius. Plakite iki vientisos masės.
- Kepkite pyragą. Supilkite įdarą į pagrindą ir kepkite 30–40 minučių, kol pyrago centras sustings (įdurtas peilis turėtų išeiti švarus). Perkelkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.
Patarimas: Pyragą galite papuošti plakta grietinėle ar vaniliniu ledais. Jis puikiai tinka tiek šiltam, tiek šaltam patiekti.