Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Jaukiai namuose: rudeninio moliūgų pyrago, kuris sušildys širdis, gaminimas

Nuostabus moliūgų pyragas
2 min. skaitymo

Ruduo – puikus metas pripildyti namus šilumos ir jaukumo. O koks geresnis būdas tai padaryti nei su ką tik iškepto moliūgų pyrago aromatu? Šis desertas – tikra klasika, kurioje dera švelni tekstūra ir sodrus skonis. Paruoškite jį, kad sukurtumėte ypatingą atmosferą ir pradžiugintumėte savo artimuosius.

Moliūgų pyrago receptas: ingredientai

Pagrindui:

  • 1 puodelis skrudintų graikinių riešutų
  • 1 puodelis avižinių miltų
  • 1/4 puodelio rudojo cukraus
  • 1/3 puodelio ištirpinto sviesto
  • 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono
  • Žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 1,5 puodelio moliūgų tyrės
  • 1,5 puodelio anakardžių (pamirkytų 4 valandas arba per naktį)
  • 2 gerai išplakti kiaušiniai
  • 1/2 puodelio rudojo cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
  • 1/2 arbatinio šaukštelio muskato riešuto
  • 1/8 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos

Kaip pasigaminti moliūgų pyragą

  1. Paruoškite anakardžių kremą. Nusausinkite ir nuplaukite išmirkytus anakardžius. Maišytuve dideliu greičiu 2–3 minutes sutrinkite nusausintus anakardžius su nedideliu kiekiu vandens iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
  3. Paruoškite pagrindą. Virtuvės kombaine sumaišykite riešutus, avižinius miltus, rudąjį cukrų, ištirpintą sviestą, cinamoną ir druską. Trinkite, kol mišinys taps vientisas ir gerai laikysis, kai suspausite pirštais.
  4. Formuokite plutelę. Šaukštu sudėkite riešutų mišinį į pyrago formą ir, naudodami plokščią stiklinės dugną, tolygiai ir tvirtai prispauskite jį prie dugno ir šonų.
  5. Kepkite pagrindą 12 minučių arba kol plutelė lengvai paruduos. Atidėkite į šalį.
  6. Paruoškite įdarą. Dideliame dubenyje sumaišykite moliūgų tyrę, anakardžių kremą, kiaušinius, rudąjį cukrų ir visus prieskonius. Plakite iki vientisos masės.
  7. Kepkite pyragą. Supilkite įdarą į pagrindą ir kepkite 30–40 minučių, kol pyrago centras sustings (įdurtas peilis turėtų išeiti švarus). Perkelkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.

Patarimas: Pyragą galite papuošti plakta grietinėle ar vaniliniu ledais. Jis puikiai tinka tiek šiltam, tiek šaltam patiekti.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.