Sultingas pyragas su vaniliniu pudingu ir vyšniomis – paprastas, bet prabangus desertas, kuriame dera kremiškumas, minkštumas ir gaivus vyšnių rūgštelės akcentas.
Seni tradiciniai pyragaičiai turi ypatingo žavesio, ypač kai jie pagyvinti moderniu ingredientu. Šį kartą klasikinį biskvitą praturtinome šilkinio vanilinio pudingo sluoksniu ir papildėme sultingomis rūgščiomis vyšniomis. Rezultatas – lengvas, tirpstantis burnoje pyragėlis, kuriame tobulai dera biskvitas, kremas ir vaisių gaivumas.
Ingredientai
Pudingui:
- 400 ml pieno
- 1 pakelis (40 g) vanilinio pudingo
- 3 šaukštai cukraus
Tešlai:
- 3 kiaušiniai
- 6 šaukštai cukraus
- 180 ml jogurto
- 120 ml aliejaus
- 11 šaukštų (apie 260 g) miltų
- 1 pakelis kepimo miltelių (10 g)
Papildomai:
- 250–300 g rūgščių vyšnių (šviežių arba iš kompoto)
- Cukraus pudra pabarstymui

Paruošimas
- Vanilinis pudingas:
Sumaišykite pudingo miltelius ir cukrų su trupučiu šalto pieno. Likusį pieną pakaitinkite, supilkite mišinį ir virkite, kol sutirštės. Palikite atvėsti, retkarčiais pamaišydami, kad nesusidarytų plutelė. - Biskvito tešla:
Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki purumo. Įpilkite aliejaus ir jogurto, vėl gerai išmaišykite. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite iki vientisos masės. - Kepimo indas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Maždaug 28 × 18 cm dydžio kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu ir lengvai pabarstykite miltais. - Pyrago surinkimas:
Supilkite biskvito tešlą į kepimo indą ir tolygiai paskleiskite. Ant paviršiaus šaukštu dėkite atvėsusį pudingą nedideliais kauburėliais – jo nereikia visiškai įmaišyti. Lengvai pabarstykite miltais, kad kepant nesusmuktų. Galiausiai sudėkite vyšnias ir tolygiai paskirstykite. - Kepimas:
Kepkite 45–50 minučių, kol tešla įgaus auksinę spalvą. Iškepus uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite atvėsti. - Patiekimas:
Atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra. Skaniausias jis tada, kai ingredientai gerai sumaišomi, o pudingas šiek tiek įsigeria į biskvitą.

