Su keliais paprastais ingredientais galite pasigaminti pusryčius, kurie kvepia namais ir vaikyste – švelnius obuolių blynelius, tokios drėgnus, kad akimirksniu dingsta iš lėkštės.
Yra receptų, kurie tampa tikromis šeimos tradicijomis. Mūsų namuose tai obuolių blynai – vos tik sode ar turguje pasirodo švieži obuoliai, žinau, kad šis aromatingas, švelnus ir sotus patiekalas tikrai atsidurs ant stalo pusryčiams. Receptas paprastas, nereikalauja ilgo ruošimo ir puikiai tinka tiek šventiniam rytui, tiek darbo dienai, kai norisi greitai paruošti ką nors skanaus ir šildančio.
Obuolių blynai populiarūs daugelyje Europos virtuvių. Pagrindinė paslaptis – tarkuoti obuoliai suteikia tešlai ypatingo minkštumo ir subtilaus saldumo, kuris puikiai dera su medumi, grietine, cinamonu ar uogiene.

Paruošimas žingsnis po žingsnio
1. Paruoškite tešlą. Supilkite kefyrą į dubenį, suberkite cukrų, druską ir įmuškite kiaušinį, viską gerai išmaišykite. Įberkite sodos ir palaipsniui berkite miltus, kol gausite tirštą, bet ne per standžią tešlą.
2. Sudėkite obuolius. Nulupkite obuolius, išimkite sėklalizdžius ir sutarkuokite arba supjaustykite smulkiais kubeliais. Įmaišykite į tešlą.
3. Kepkite blynus. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir šaukštu dėkite tešlą dalimis. Kepkite ant silpnos ugnies po dangčiu, kol viena pusė gražiai apskrus, tada apverskite ir kepkite kitą pusę be dangčio.
4. Patiekite. Valgykite karštus su medumi, grietine, uogiene arba tiesiog pabarstykite cinamono cukrumi.
Kodėl šis receptas populiarus?
Šiuos blynus mėgsta visi – vaikai, nes jie saldūs ir minkšti, ir suaugusieji, nes jie greitai paruošiami ir nereikalauja sudėtingų produktų. Tereikia paimti porą obuolių, juos sutarkuoti, sumaišyti tešlą ir iškepti. Todėl mūsų namuose jie vadinami „išsigelbėjimu“ – kai nesinori nieko sudėtingo, bet reikia kažko skanaus ir sotaus.
Reikalingi ingredientai
- Kefyras – 500 ml
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Cukrus – 3 šaukštai
- Druska – ½ arb. šaukštelio
- Miltai – apie 450 g
- Kepimo soda – 1 arb. šaukštelis
- Obuoliai – 2 vnt.
- Aliejus kepimui – 100 ml
Jei namuose turite obuolių, neleiskite jiems stovėti be darbo. Iš jų iškepkite gardžius, minkštus blynelius, kurie pradžiugins ir vaikus, ir suaugusiuosius. Tai receptas, kuris visada pasiteisina, o blyneliai dingsta iš lėkštės greičiau, nei spėsite iškepti kitą partiją.
Šis receptas buvo išbandytas šeimos rate – jei jis patiks ir jums, pasidalinkite juo su draugais, kad jiems nepritrūktų idėjų skaniems pusryčiams.

