Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Jogurto pyragas su mėlynėmis ir baltuoju šokoladu 🫐

Jogurtinis pyragas su mėlynėmis
2 min. skaitymo

Šis jogurto pyragas su mėlynėmis ir baltuoju šokoladu – tikras skonių šedevras, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Lengvas, purus ir subtiliai saldus, jis sužavės visus.

Ingredientai

  • 100 g baltojo šokolado
  • 450 g kvietinių miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 1 stiklinė natūralaus jogurto (250 ml)
  • 1 stiklinė augalinio aliejaus (250 ml)
  • 2 šaukštai kokosų drožlių (papuošimui)
  • 350 g šviežių arba šaldytų mėlynių
  • 1 šaukštas bulvių miltų

Reikalingi virtuvės reikmenys

  • Maišytuvas
  • Dubuo
  • Stiklinė (250 ml matavimui)
  • Virtuvinės svarstyklės
  • Puodas (baltam šokoladui tirpdyti)
  • 30 cm skersmens kepimo forma
  • Kepimo popierius
Jogurtinis pyragas su mėlynėmis ir baltu šokoladu
Jogurtinis pyragas su mėlynėmis ir baltu šokoladu

Paruošimo etapai

  1. Tešlos paruošimas:
    • Pusę baltojo šokolado (50 g) susmulkinkite arba sutarkuokite.
    • Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kepimo sodą.
    • Atskirame dubenyje elektriniu maišytuvu išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi (apie 3–5 minutes).
    • Į kiaušinių masę supilkite jogurtą, aliejų ir suberkite susmulkintą šokoladą. Trumpai išmaišykite.
    • Palaipsniui berkite sausus ingredientus ir atsargiai išmaišykite, kol masė taps vientisa.
    • Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
  2. Mėlynių paruošimas ir kepimas:
    • Mėlynes (šviežias arba atitirpintas) sumaišykite su bulvių miltais, kad sultys neišbėgtų kepant.
    • Tolygiai paskirstykite mėlynes ant tešlos paviršiaus.
    • Kepkite pyragą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje (be ventiliatoriaus) apie 55 minutes. Patikrinkite, ar pyragas iškepęs, įbedę dantų krapštuką – jis turi likti švarus.
  3. Apdaila:
    • Likusią baltojo šokolado dalį (50 g) ištirpinkite vandens vonelėje (dvigubame katile).
    • Drungną pyragą apšlakstykite ištirpintu šokoladu ir pabarstykite kokosų drožlėmis.

Patiekimo patarimai

  • Patiekite pyragą atvėsusį su puodeliu arbatos ar kavos.
  • Jei norite gaivesnio skonio, prie pyrago galite patiekti šaukštą natūralaus jogurto arba plaktos grietinėlės.
  • Šaldytas mėlynes prieš naudojimą atitirpinkite ir nusausinkite, kad tešla nebūtų per drėgna.

Šis jogurto pyragas su mėlynėmis ir baltuoju šokoladu yra paprastas, bet įspūdingas desertas, kuris sužavės tiek šeimą, tiek svečius. Mėgaukitės šiuo gardžiu rudens skoniu!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.