Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kai namuose turiu obuolių, visada iškepu šį „tinginį”. Išbandykite šį receptą jau dabar

Obuolių tinginys
3 min. skaitymo

Yra receptų, kurie per daugelį metų nepraranda savo žavesio ir visada sugrįžta į šeimos meniu. Būtent toks yra šis pyragas, kurį daugelis vadina „tinginiu”. Jo magija slypi paprastume – nereikia jokios ypatingos formos, ingredientai prieinami kiekvienam, o skonis akimirksniu primena vaikystės namų virtuvę.

Paruošti užtruksite vos 15 minučių – išplakite kiaušinius, išmaišykite tešlą, sudėkite obuolius ir viską pašaukite į orkaitę. Rezultatas – minkštas, purus pyragas su sodriu obuolių įdaru ir minimaliu tešlos sluoksniu. Kiekvienas kąsnis sultingas ir aromatingas, su lengvu vanilės ir sviesto aromatu.

Šis receptas populiarus tarp šeimininkių, kurios vertina paprastumą ir greitą paruošimą, tačiau nori, kad desertas visada pavyktų tobulai. „Tinginys” išlaiko savo skonį net kitą dieną, netampa sausas, todėl puikiai tinka tiek kasdieniams pusryčiams, tiek svečių vaišėms. Jei namuose turite obuolių, bet norite kažko skanaus be didelių pastangų – šis receptas yra tinkamas sprendimas.

Kaip pasigaminti obuolių „tinginį”

1. Pradėkite nuo kiaušinių plakimo. Paimkite 3 kambario temperatūros kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki purumo. Tai galite padaryti mikseriu (greičiau – apie 1,5 minutės) arba šluotele.

2. Įberkite cukraus. Įberkite 100 g įprasto cukraus ir 10 g vanilinio cukraus, toliau plakite, kol grūdeliai visiškai ištirps.

3. Įmaišykite sviestą. Supilkite 100 g ištirpinto, atvėsusio sviesto ir lengvai išplakite iki vientisos masės.

4. Paruoškite miltus. Atskirame dubenyje sumaišykite 300 g miltų su 8 g kepimo miltelių. Į mišinį įberkite per dvi dalis, kiekvieną kartą gerai išmaišydami.

5. Sudėkite obuolius. Obuolius (450 g) supjaustykite mažais kubeliais, užpilkite pusės citrinos sultimis, kad nepatamsėtų, ir sumaišykite su tešla. Jei norite, galite įdėti 80 g razinų.

6. Kepkite. Tešlą paskleiskite 25×35 cm dydžio kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, išlyginkite šaukštu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

7. Patiekite. Kai „tinginys” šiek tiek atvės, atsargiai nuimkite jį nuo popieriaus, pabarstykite cukraus pudra ir supjaustykite gabalėliais.

Obuolių desertas

Rezultatas

Pyragėlis lengvas ir purus, su gausiu obuolių įdaru ir plonu tešlos sluoksniu. Kitą dieną jis toks pat skanus, kaip ir ką tik iškeptas, o šeimos nariai dažnai prašo papildomai. Šis receptas puikiai tinka tiems laikams, kai norisi kažko jaukaus, greito ir sotaus.

Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Druska – ¼ arbatinio šaukštelio
  • Įprastas cukrus – 100 g
  • Vanilinis cukrus – 10 g
  • Sviestas – 100 g
  • Miltai – 300 g
  • Kepimo milteliai – 8 g
  • Obuoliai – 450 g
  • Citrinos sultys – iš ½ citrinos
  • Razinos – 80 g (nebūtina)
  • Cukraus pudra – 1 arbatinis šaukštelis
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.