Ar įmanoma iš vos dviejų ingredientų pagaminti tokį užkandį, kad svečiai prašytų recepto, o šeima – pakartoti? Taip. Ir jūs tuo tuoj pat įsitikinsite. Neįtikėtinai švelnūs, sultingi, sotūs ir aromatingi užkandžių „kotletukai“, kurie savo skoniu nustebina gerokai labiau nei tradiciniai mėsos kotletai.
Tai – bazinis, kūrybai atviras receptas. Jį galite gardinti pagal savo fantaziją: svogūnu, česnaku, pipirais, žolelėmis. Bet net ir be priedų skonis toks geras, kad sunku patikėti, jog viskas pagaminta iš vos dviejų pagrindinių produktų.
Ko prireiks?
Pagrindiniai ingredientai:
- 300–400 g kiaulienos lašinių (sūdytų arba žalių)
- 2–3 šaukštai miltų (prireikus – daugiau)
Papildomai (nebūtina, bet labai skanu):
- druska, juodieji pipirai
- 1 smulkintas svogūnas
- 3–4 česnako skiltelės
Svogūnas ir česnakas čia daro savo stebuklą: suteikia gilumo, aromato ir skonio, kuris tarsi „prikelia“ lašinius naujam gyvenimui.

Kaip gaminti? Viskas taip paprasta, kad norėsis kartoti
1 žingsnis
Taukų gabalėlius sumalkite mėsmale. Jei jie nesūdyti – įberkite žiupsnį druskos ir pipirų. Jei sūdyti – papildomai gardinti nebūtina.
2 žingsnis
Į masę dėkite miltus ir maišykite, kol tešla ims tirštėti. Vėliau minkykite rankomis – masė turi priminti kotletų faršą.
3 žingsnis
Formuokite nedidelius kotletukus ir kepkite keptuvėje, kol apskrus iš abiejų pusių. Kvapas pasklis toks, kad virtuvėje netrukus atsiras žiūrovų.
Kaip valgyti?
Patiekite su traškia duona, raugintais agurkais, garstyčiomis ar svogūnais. Tai idealus užkandis tiek kasdienai, tiek pasisėdėjimams su draugais.
Šis receptas įrodo vieną: genialumas slypi paprastume. Išbandykite – ir suprasite, kodėl jis pelnė tiek pagyrų. Skanaus!

