Jei ieškote deserto, kuris būtų elegantiškas ir lengvai pagaminamas, šis nekeptas putėsinis pyragas – puikus pasirinkimas. Purus, minkštas ir visuomet gardus, jis taps tikru šventinio stalo akcentu.
Kartais, kai trūksta laiko, bet norisi nustebinti šeimą ar svečius gardžiu desertu, į pagalbą ateina paprasti ir greiti receptai, kuriems nereikia kepimo ar sudėtingų procesų. Vienas tokių – nekeptas putėsinis pyragas: aromatingas, su traškiu pagrindu ir subtiliu kreminiu įdaru.
Šis desertas atrodo šventiškai, tačiau pagaminamas labai lengvai. Be to, jis taip greitai išnyksta nuo stalo, kad daugelis renkasi gaminti dvigubą porciją!
Tikslius ingredientus rasite straipsnio pabaigoje!
Žingsnis po žingsnio paruošimas
- Pagrindas Sausainius sutrinkite iki smulkių trupinių (galite naudoti maisto smulkintuvą arba trintuvą). Į trupinius įpilkite ištirpinto sviesto ir pieno, viską gerai išmaišykite. Gautą mišinį sudėkite į kepimo formą, suformuodami tvirtą pagrindą ir šonus. Dalį trupinių pasilikite papuošimui. Formą įdėkite į šaldytuvą, kad pagrindas sustingtų.
- Kremas Dubenyje išplakite kiaušinio trynį su cukrumi ir kukurūzų krakmolu. Po truputį pilkite pieną, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių. Mišinį kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol sutirštės. Tada įmaišykite baltąjį šokoladą, kol masė taps vientisa. Atvėsinkite kremą iki kambario temperatūros.
Atvėsusį kremą sumaišykite su maskarpone, švelniai maišydami, kad išliktų puri konsistencija.
- Pyrago surinkimas Supilkite kremą ant sustingusio sausainių pagrindo, išlyginkite paviršių. Viršų pabarstykite likusiais sausainių trupiniais arba papuoškite pagal skonį – tarkuotu šokoladu, uogomis ar riešutais.
- Šaldymas Pyragą laikykite šaldytuve bent 4 valandas, o geriausia – per naktį, kad jis įgautų tobulą konsistenciją.
Rezultatas
Paruoštas putėsinis pyragas yra minkštas, su subtiliomis vanilės ir šokolado natomis, traškiu pagrindu ir puriu kremu. Jis ne tik puikaus skonio, bet ir atrodo kaip šventinis desertas, nors paruošiamas per itin trumpą laiką.
Reikalingi ingredientai (20 cm skersmens kepimo formai)
Pagrindui:
- 350 g sausainių
- 90 g lydyto sviesto
- 30 ml pieno
Kremui:
- 1 kiaušinio trynys
- 80 g cukraus
- 60 g kukurūzų krakmolo
- 500 ml pieno
- 50 g baltojo šokolado
- 100 g maskarponės sūrio