Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip išsaugoti persūdytus kotletus: patyrusių šeimininkių patarimai

3 min. skaitymo

Ar kada susidūrėte su situacija, kai iškepę visą kalną kotletų supratote, kad jie per sūrūs? Nesijaudinkite! Net ir persūdytus kotletus galima išgelbėti, pasitelkus kelis paprastus, bet efektyvius triukus. Patyrusios šeimininkės dalijasi keturiais būdais, kaip nepavykusią kotletų partiją paversti gardžia vakariene.

Kodėl kotletai tampa per sūrūs?

Klaidos virtuvėje pasitaiko net ir patyrusiems virėjams. Netinkamai apskaičiuotas druskos kiekis gali lengvai sugadinti patiekalą, tačiau tai nereiškia, kad kotletus reikia išmesti. Šie išbandyti metodai padės sumažinti druskos perteklių ir pavers jūsų patiekalą skaniu bei pilnaviduriu.

Bulvės – druskos sugėrėjas

Kaip tai padaryti?

  • Nulupkite ir supjaustykite bulves kubeliais arba skiltelėmis.
  • Į keptuvę sudėkite persūdytus kotletus, bulves, gabalėlį sviesto ir įpilkite šiek tiek vandens (tiek, kad apsemtų bulves).
  • Pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir žolelėmis (druskos nedėkite!).
  • Uždengtą keptuvę troškinkite ant vidutinės ugnies, kol bulvės išvirs.

Rezultatas: Bulvės sugers druskos perteklių, o jūs gausite ne tik išgelbėtus kotletus, bet ir sotų, visavertį patiekalą, puikiai tinkantį vakarienei.

Tradicinių kotletų receptas

Grietinės ir pomidorų padažas – skonio balansas

Kaip tai padaryti?

  • Sumaišykite grietinę, nuluptus ir sutrintus pomidorus, 1 valgomąjį šaukštą miltų ir mėgstamus prieskonius (be druskos).
  • Gautą padažą užpilkite ant kotletų, sudėtų į keptuvę.
  • Troškinkite ant silpnos ugnies, kol patiekalas iškeps (apie 15–20 minučių).

Rezultatas: Kreminis padažas subalansuos sūrumą ir suteiks kotletams naujų skonio natų. Šis metodas ypač tinka tiems, kurie mėgsta švelnius, padažu praturtintus patiekalus.

Ryžiai ir pomidorų pasta – pilnaverčiai pietūs

Kaip tai padaryti?

  • Supjaustykite kotletus smulkiais gabalėliais.
  • Į keptuvę suberkite žalius ryžius, įdėkite šaukštą pomidorų pastos ir užpilkite vandeniu (santykiu 1 dalis ryžių ir 2 dalys vandens).
  • Troškinkite, kol ryžiai išvirs (apie 20–30 minučių).

Rezultatas: Gautas patiekalas primins plovą arba sočius makaronus su mėsa. Ryžiai sugers druskos perteklių, o pomidorų pasta pridės gaivumo ir skonio.

Kepant kotletus atsiranda putos

Garų vonelė – paprastas druskos mažinimo būdas

Kaip tai padaryti?

  • Sudėkite kotletus į dvigubą katilą arba garų puodą.
  • Garinkite 20–30 minučių.

Rezultatas: Garai padės pašalinti dalį druskos pertekliaus, o kotletai išliks sultingi ir skanūs. Šis metodas ypač tinka tiems, kurie nori sveikesnio patiekalo be papildomų ingredientų.

Išvada

Persūdyti kotletai – ne pasaulio pabaiga. Pasitelkę šiuos paprastus, bet efektyvius patarimus, galite lengvai išgelbėti patiekalą ir nustebinti namiškius gardžia vakariene. Svarbiausia – nebijokite eksperimentuoti ir išbandyti naujų skonių!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.