Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip išvirti burokėlius per 10 minučių be puodo

Burokėlių virimas per 10 minučių
4 min. skaitymo

Įsivaizduokite: jums reikia greitai paruošti salotas su burokėliais, bet laiko nėra, o tradicinis virimas puode užtrunka valandą ar daugiau? Daugelis atsisako šios minties, bet kas, jei pasakysiu, kad burokėlius galima išvirti vos per 10 minučių, ir be jokio puodo? Paslaptis slypi jūsų virtuvės mikrobangų krosnelėje – paprastame įrenginyje, kuris pavers šį procesą tikru stebuklu. Pamirškite ilgą laukimą ir netvarką! Šiandien atskleisime žingsnius, kurie leis jums mėgautis šviežiais, sultingais burokėliais akimirksniu.

Kodėl mikrobangų krosnelė – idealus pasirinkimas?

Tradicinis burokėlių virimas puode reikalauja daug laiko, nes šakniavaisiai yra tankūs ir lėtai įkaista. Tačiau mikrobangų krosnelė veikia kitaip: ji kaitina maistą iš vidaus, naudodama mikrobangas, kurios sukelia vandens molekulių vibraciją. Tai leidžia burokėliams išvirti greičiau ir tolygiau, išsaugant daugiau vitaminų bei natūralų saldumą. Be to, nereikia didelio kiekio vandens ar priežiūros – tiesiog įdėkite ir palaukite. Šis metodas ypač tinka skubantiems žmonėms, o rezultatas – minkšti, bet nepervirti burokėliai, puikiai tinkantys salotoms, sriuboms ar garnyrui.

Svarbu: rinkitės šviežius, vidutinio dydžio burokėlius (apie 5-7 cm skersmens), kad virimo laikas būtų optimalus. Jei burokėliai didesni, gali prireikti kelių papildomų minučių.

Žingsnis po žingsnio: greitas virimas mikrobangėje

Šis metodas paprastas ir reikalauja minimalių ingredientų. Jums prireiks mikrobangėms tinkamo indo su dangčiu (arba maistinės plėvelės), šiek tiek vandens ir, žinoma, burokėlių. Laikykitės šių žingsnių, ir per 10 minučių turėsite paruoštus šakniavaisius.

  1. Paruoškite burokėlius. Gerai nuplaukite burokėlius po tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte žemę. Nupjaukite lapus ir stiebus, palikdami apie 2-3 cm viršūnėlę – tai padės išlaikyti sultis viduje. Šaknų galus palikite nepaliestus, o odos nelupkite (ji lengvai nusilups po virimo). Jei burokėliai labai dideli, perpjaukite juos pusiau.
  2. Sudėkite į indą. Įdėkite burokėlius į mikrobangėms tinkamą indą (stiklinį ar plastikinį, skirtą mikrobangėms). Įpilkite 2-3 šaukštus vandens – tai sukurs garus, kurie pagreitins virimą. Uždenkite indą dangčiu (su ventiliacijos skylute) arba maistine plėvele, palikdami mažą tarpelį garams išeiti.
  3. Virimas mikrobangėje. Nustatykite mikrobangų krosnelę ant didžiausios galios (high, apie 800-1000 W). Virkite 10 minučių. Jei burokėliai didesni ar jų daugiau, patikrinkite po 10 minučių šakute – jie turėtų būti minkšti, bet ne per daug. Jei reikia, pridėkite dar 2-3 minutes.
  4. Atvėsinimas ir lupimas. Atsargiai išimkite indą (jis bus karštas!) ir leiskite burokėliams atvėsti 5 minutes. Tada, laikydami po šaltu vandeniu, lengvai nuspauskite odą – ji nusilups be vargo. Supjaustykite pagal poreikį.

Perskaitykite: Kodėl bulvių košė tampa lipni: lemtinga klaida verdant bulves

Šis būdas veikia 90 % atvejų, o laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo mikrobangės galios ir burokėlių dydžio.

Virti raudonieji burokėliai

Papildomi patarimai tobulam rezultatui

  • Skonis ir prieskoniai: Prieš virimą į vandenį įberkite druskos ar citrinos sulčių – tai suteiks burokėliams švelnų aromatą.
  • Kiekis: Vienu metu virkite 2-4 burokėlius, kad jie tilptų vienu sluoksniu inde. Jei daugiau, virimo laikas pailgės.
  • Saugumas: Visada naudokite pirštines ar rankšluostį, išimant indą iš mikrobangės, kad išvengtumėte nudegimų.
  • Naudojimas: Paruoštus burokėlius laikykite šaldytuve iki 5 dienų. Jie puikiai tinka vinegretui, salotoms su feta sūriu ar kaip garnyras prie mėsos.

Dabar jūs žinote, kaip paversti burokėlių virimą greitu ir paprastu procesu. Daugiau jokių valandų prie viryklės – tik skanūs, sveiki patiekalai per minutes. Eksperimentuokite ir mėgaukitės! Skanaus!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.