Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip paruošti traškius raugintus kopūstus be acto: žingsnis po žingsnio receptas

1 min. skaitymo

Ruduo – idealus metas raugintiems kopūstams gaminti namuose. Sultingą, traškų rezultatą galima gauti ir be acto ar cukraus. Tam tereikia trijų paprastų ingredientų:

  • 2 kg baltagūžių kopūstų
  • 200 g morkų, tarkuotų stambia tarka
  • 40 g akmens druskos be jodo

Paruošimas

  1. Smulkiai supjaustykite kopūstus, sumaišykite su morkomis ir druska.
  2. Kruopščiai išminkykite daržoves, kol jos išleis sultis.
  3. Gautą masę tvirtai sudėkite į sterilų stiklainį arba emaliuotą puodą.
  4. Uždėkite lėkštę, prispauskite svoriu, kad fermentacija vyktų tolygiai.
  5. Laikykite kambario temperatūroje 3 paras.
  6. Kad nesikauptų per daug dujų, kasdien subadykite kopūstus medine lazdele.
  7. Jei po trijų dienų skonis jus tenkina – perkelkite į šaldytuvą. Jei norite ryškesnio rūgštumo – palikite dar 1–2 dienoms.

Teisingas raugintų kopūstų gaminimas

Nauda ir naudojimas raugintų kopūstų

Dietologai raugintus kopūstus vadina vienu naudingiausių rudens produktų.

  • Juos galima dėti į salotas, naudoti kaip garnyrą, ar virti iš jų klasikinę ukrainietišką barščių sriubą.
  • Dėl didelio vitaminų ir vertingų mikroelementų kiekio rauginti kopūstai puikiai papildo mitybą šaltuoju metų laiku.
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.