Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip pasigaminti skanius avokado ir bananų ledus – maisto tinklaraštininkės patarimai

Ledai iš banano ir avokado
2 min. skaitymo

Vasara – idealus metas mėgautis ledais. Platus ledų pasirinkimas parduotuvėse gali priblokšti, o daugelis jų gaminami su dirbtiniais dažikliais ir priedais. Štai kodėl verta išbandyti naminius, natūralius ledus, kurie ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Šie itin kreminiai ir gardūs ledai be pieno produktų ir rafinuoto cukraus puikiai tinka vaikams, vegetarams ir visiems, ieškantiems sveikesnės alternatyvos. Maisto tinklaraštininkė Lindsay Keosayan savo „Instagram“ paskyroje pasidalijo paprastu ir originaliu avokado ledų receptu, kuris patiks visai šeimai.

Reikalingi ingredientai

  • Avokadai (maži) – 3 vnt.
  • Bananas (prinokęs) – 1 vnt.
  • Kokosų pienas – 1 skardinė (apie 400 ml)
  • Citrina (maža) – 1 vnt.
  • Klevų sirupas – ¼ puodelio (apie 60 ml)

Ledų gaminimo procesas

  1. Nulupkite avokadus ir bananą, sudėkite juos į trintuvą.
  2. Įpilkite kokosų pieną ir klevų sirupą, išspauskite citrinos sultis.
  3. Viską trinkite, kol gausite vientisą ir tolygią masę.
  4. Supilkite mišinį į ledukų formeles ir užšaldykite 1–2 valandas (arba per naktį).
  5. Sušalusius kubelius sudėkite atgal į trintuvą ir trinkite, kol pasieksite norimą ledų tekstūrą.
  6. Patiekite iš karto ir mėgaukitės!

Keletas naudingų patarimų

  • Vietoj trijų mažų avokadų galite naudoti du vidutinio dydžio avokadus.
  • Jei naudojate didesnę citriną, neprivalote išspausti visų sulčių. Citrinos sulčių kiekis įtakoja rūgštumą, todėl reguliuokite pagal savo skonį – daugiau sulčių suteiks ryškesnį rūgštų poskonį.
  • Klevų sirupo kiekį taip pat galite koreguoti pagal savo pageidavimus – įpilkite šiek tiek daugiau ar mažiau, priklausomai nuo norimo saldumo. Galite pakeisti klevų sirupą kitu mėgstamu saldikliu, pavyzdžiui, medumi ar agavų sirupu.

Šie sveiki naminiai ledai puikiai tinka vasaros malonumams, o paragavę jų greičiausiai nebenorėsite pirkti kitokių ledų!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.